Vacature SEO specialist

 • Ben jij een ondernemende SEO specialist met oog voor resultaat?
 • Wil jij werken voor toffe (inter)nationale opdrachtgevers?
 • En ben jij niet bang voor een beetje uitdaging?

Read on! OAK is per direct op zoek naar een SEO specialist.

Wie is OAK?

Je kent ons misschien wel van de podcastserie The Growth Room waarbij gasten zoals Lily Ray en Rand Fishkin aansluiten. Of van de maandelijkse Organic Growth Reports waarbij we de winnaars en verliezers van de markt presenteren. Of gewoon van de andere SEO specialisten die bij ons werken.

OAK realiseert organische groei voor bekende organisaties in Nederland en daarbuiten. Opdrachtgevers in zowel de retail- als de FMCG/CPG-sector. En OAK is trotse dochter van moederbedrijf NEWCRAFT.

Bij OAK vind je een team van slimme consultants, creatieve contentmakers en SEO experts die de platformen van onze opdrachtgevers optimaliseren. Hierbij draait het om maar één ding: resultaat. Dit krijgen we voor elkaar met onze kennis en ervaring en natuurlijk op basis van data-insights. Voor dit team zoeken we een SEO specialist. Of twee. Of drie. Want we groeien snel. Iemand met ervaring, maar die ook nog wil leren. Die nieuwsgierig is. En die wil winnen.

Wat ga je doen als SEO specialist?

Het zal geen verrassing zijn, maar je gaat onze opdrachtgevers helpen maximaal te laten groeien. In zichtbaarheid, traffic en organische revenue. Jij bepaalt de SEO groeistrategie, de prioriteiten en je zorgt voor de uitvoering. Maar hier stop je niet, want je kijkt vervolgens hoe je de opdrachtgever verder kunt helpen. Denk aan content marketing en zichtbaarheid op andere kanalen en platforms, zoals YouTube en marketplaces. Hiervoor kun je onze andere specialisten aanhaken.

Maximale groei realiseren betekent dat jij de opdrachtgever begeleidt op het gebied van on- en offsite optimalisaties.  Hierbij kun je denken aan de techniek straktrekken, content creëren en optimaliseren en autoriteit verdedigen of uitbouwen waar nodig. Daarnaast zoek je naar de synergie met je SEA-collega’s om het optimale resultaat voor onze opdrachtgevers te realiseren. Wordt het complex? Dan haal je een e-commerce specialist of een data scientist van NEWCRAFT erbij.

Daarnaast ga je een bijdrage leveren aan de groei van OAK. Wat valt jou op in de markt? Waar vind je dat we mee bezig moeten zijn? Wat kun je goed en wat kun je anderen leren? Jouw nieuwsgierigheid en motivatie om verder te groeien geven we alle ruimte.

Hoe zit het met de werksfeer?

No worries, dat zit wel goed. Ook al is dat best een uitdaging nu we zoveel thuiswerken. Maar zelfs in deze tijd realiseerden we een e-NPS (Employee Net Promotor Score) van 39. Is een 39 hoog? Ja. Dat is best hoog. En daar zijn we heel blij mee. Want we vinden het belangrijk dat onze collega’s blij zijn.

Team spirit, resultaatgerichtheid en een winnaarsmentaliteit: dat is wat onze collega’s met elkaar gemeenschappelijk hebben. Als het straks weer mag, dan houden we wel van een feestje. Op ons toffe kantoor in Amsterdam of ergens op een piste in Oostenrijk.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond.
 • Je bent ondernemend en denkt in oplossingen.
 • Je hebt een SEO hart en minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Je weet hoe je organische groei moet realiseren.
 • Je bent hartstikke nieuwsgierig en volgt Google ontwikkelingen op de voet.
 • Je snapt HTML, Javascript en structured data. Oftewel: technisch kom je goed mee.
 • Je weet welke content goed presteert in zoekmachines en welke niet.
 • Je weet wanneer je aan autoriteit moet werken en je weet hoe.
 • Je kunt werken met tooling als Ahrefs, Screaming Frog, Google Search Console, Search Metrics en Google Analytics.
 • Je kunt goed overweg met data. Je kent je databronnen, je weet de kern eruit te halen en om te toveren tot acties.

Wat kun je van ons verder verwachten?

Naast een goede werksfeer, toffe opdrachtgevers en voldoende uitdaging, mag je dit van ons verwachten:

 • Volop groeimogelijkheden, in de diepte en in de breedte. Nationaal en internationaal. Lees meer over jouw persoonlijke SEO-groeipad bij OAK
 • De mogelijkheid om samen te werken met specialisten van NEWCRAFT. Denk aan SEA specialisten, data scientists en e-commerce specialisten.
 • De mogelijkheid om parttime te werken.
 • Een goed salaris aangevuld met een eventuele bonus.

Solliciteer

Is deze vacature op jouw lijf geschreven? Laat van je horen!

Mail ons een korte motivatie, samen met je cv en LinkedIn-profiel, en wie weet drinken we binnenkort een (virtueel) bakkie.