SEO & Contentmarketing Traineeship

Als trainee bij OAK leiden we je in één jaar tijd op tot specialist op het gebied van Organische groei, SEO & Contentmarketing. Samen met de leukste collega’s volg je wekelijks trainingen. Daarnaast werk je direct aan uitdagende opdrachten voor grote merken. Zo leer je zo veel en snel mogelijk.

Op dit moment nemen we even geen nieuwe trainees aan. Gelukkig voor jou is het wel het plan om in 2020 nog een keer te starten met een nieuwe lichting. Om hiervan op de hoogte te blijven kun je je inschrijven voor OAK to the future. Door dit te doen krijg je naast een maandelijkse update over de sollicitatie- en startdatum ook digital marketing blogs/vlogs én tips & tricks over solliciteren. Zo maar in je mailbox.

 Handig? Handig.

The way people search is evolving. Too many companies are depending on ads. We drive organic growth in search. By making content accessible and sustainable in the digital era

Ready. Set. Go.

Je traineeship begint direct met een vliegende start. In de eerste maanden volg je veel en uiteenlopende trainingen. Deze volg je samen met je mede-trainees. Een boost voor jullie hard skills!

Hierna blijf je wekelijks samen trainingen volgen, maar ga je ook specialiseren en aan de slag voor onze A-merk opdrachtgevers. Zo breng je jouw nieuwe skillset direct in de praktijk. Je gaat onder andere aan de slag met het (technisch) optimaliseren van websites en/of het bedenken en creëren van catchy content. Daarnaast werk je aan je consultancy skills door dagelijks nauw samen te werken met andere trainees en onze klanten.

Van technische SEO tot creatieve contentstrategieen: je krijgt gedurende het jaar veel vrijheid om je te specialiseren in wat jou interesseert. Zo heb jij de steilste leercurve en na 1 jaar een hoop relevante kennis en ervaring op zak!

Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet?
Lees dan onze blog over de werkdag van trainee Veerle.

Dit leer je:

 

  • Organische groei: een opdrachtgever helpen digitaal te groeien door gebruik te maken van alle owned & earned kanalen.
  • SEO: een website technisch binnenstebuiten keren, van HTML-code tot paginasnelheid.
  • Contentmarketing: het bedenken, schrijven, redigeren en verspreiden van waardevolle content, tekst, beeld, video, you name it.
  • Soft skills: leer hoe je een kick-ass presentatie geeft, en zo efficiënt mogelijk met je tijd omgaat.

Trainee Nina

Na mijn studie voelde ik mij nog niet klaar voor een vaste baan binnen digital marketing. Ik had behoefte aan meer specialisatie binnen het vakgebied. Hier leer ik onwijs veel door alle inhoudelijk trainingen, en pas ik deze kennis direct toe bij OAK’s opdrachtgevers. Er is ruimte voor vallen en opstaan, en je krijgt ruimte om je te specialiseren in wat jij het leukst vindt. Het is heel cool om te zien hoe snel mijn mede-trainees en ik zijn gegroeid de afgelopen maanden!

Begeleid door pro’s

Naast trainees werken er ook zeer ervaren SEO en Contentexperts bij OAK. Zij voorzien je van wekelijkse trainingen en helpen je met al je vragen bij de opdrachtgever. Als team zetten we samen kwaliteit neer en bezorgen we onze klanten kick-ass resultaten!

Sollicitatie
Procedure

01 Online sollicitatie Jij stuurt ons je CV met een korte motivatie.
02 Telefonisch interview Zien wij een match op basis van je motivatie en CV, dan bellen we je voor een aantal vragen.
03 Kennismaking Zijn we beiden enthousiast, dan kom je naar ons kantoor voor een eerste kennismaking.
04 Case presentatie Als het eerste gesprek soepel verloopt, vragen we je om een case te presenteren.
05 Aanbod Zijn we onder de indruk van je case? Top! Dan doen we je telefonisch een aanbod. Welcome aboard!

Perks of the job

Salaris & goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Een opleiding. Na je 6-weekse bootcamp vervolg je jouw 1-jarige opleiding. Je behaalt daarnaast erkende certificaten.

Gezelligheid! Denk aan vrimibo’s, themafeestjes, ping pong tafels, jaarlijkse skitrips en meer!

Kantoor in B.Amsterdam: de grootste start-up hub van Europa met restaurant, sportschool en heerlijk dakterras!

Werken met A-merken. Direct aan de slag bij grote spelers zoals Gall&Gall en Praxis.

Aandacht en ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Ontdek dit jaar waar jouw kracht & interesse ligt.

Je hebt je traineeship afgerond, en dan?

Heb jij een jaar bomvol relevante werkervaring achter de rug, een berg skills op zak en ben je klaar voor een glansrijke carrière als SEO specialist, Contentmarketing specialist of Digital Marketing Consultant! Een deel van onze oud-trainees blijft werken voor OAK als bluebelt of gaat aan de slag bij ons zusterbedrijf Newcraft. De rest vervolgt zijn of haar carrière op een nieuwe werkplek.

Helaas!

Deze vacature is dicht.

Hang in there!

Solliciteren heeft op dit moment geen zin. We mikken erop om na de zomer weer te beginnen met een nieuw traineeship. Houd onze website en de socials in de gaten voor the latest.