Vacature Senior SEO Specialist

 • Ben jij een ervaren, ondernemende SEO specialist met minimaal vijf jaar relevante werkervaring?
 • Wil jij samenwerken en sparren met andere senior collega’s over je vakgebied?
 • Wil jij onze toonaangevende, A-merk opdrachtgevers helpen om maximaal organisch te groeien?

 

Read on! OAK is per direct op zoek naar een Senior SEO Specialist.

Wat ga je doen als Senior SEO Specialist?

Het zal geen verrassing zijn, maar je gaat onze opdrachtgevers helpen maximaal te laten groeien. In zichtbaarheid, traffic en organische revenue. Jij bepaalt de SEO groeistrategie, de prioriteiten en je zorgt voor de uitvoering. Maximale groei realiseren betekent dat jij de opdrachtgever begeleidt op het gebied van on- en offsite optimalisaties. Hierbij kun je denken aan de techniek straktrekken, content creëren en optimaliseren en autoriteit verdedigen of uitbouwen waar nodig. Daarnaast zoek je naar de synergie met je SEA-collega’s om het optimale resultaat voor onze opdrachtgevers te realiseren. Wordt het complex? Dan haal je een e-commerce specialist of een data scientist van Newcraft erbij. 

Je stopt niet bij het bepalen van de strategie, want je kijkt vervolgens hoe je de opdrachtgever verder kunt helpen. Denk aan content marketing en zichtbaarheid op andere kanalen en platforms, zoals Youtube en marketplaces. Hierbij kun je onze andere specialisten betrekken. 

Bovendien ga je een bijdrage leveren aan de groei van OAK. Wat valt jou op in de markt? Waar vind je dat we mee bezig moeten zijn? Wat kun je goed en wat kun je anderen leren? Jouw nieuwsgierigheid en motivatie om verder te groeien geven we alle ruimte.

Wie is OAK?

OAK is marktleider in Nederland op het gebied van organische groei. Wij zijn ervaren specialisten en richten ons puur op non-paid search strategieën voor A-merken. We bestaan nog maar kort, maar we groeien hard. Inmiddels bestaan we uit een club van ruim vijftig enthousiaste SEO- en content marketing consultants en specialisten. Om door te kunnen groeien, zijn we op zoek naar een Senior SEO Specialist

Misschien ken je ons wel van onze podcast The Growth Room, waarin we de laatste ontwikkelingen op het gebied van organic search bespreken met namen als Rand Fishkin en Lily Ray. En waarschijnlijk heb je wel eens een van onze Organic Growth Reports gelezen, waarin we per branche in kaart brengen wie de organische winnaars en verliezers zijn. OAK realiseert organische groei voor bekende, binnen- én buitenlandse organisaties in de retail- en Fast Moving Consumer Goods/Consumer Packaged Goods (FMCG/CPG) sector. We begeven ons in de Champions League van SEO en die willen we winnen. We doen het graag slimmer, groter en realiseren zonder uitzondering een ROI > 3.

Niet geheel onbelangrijk: OAK is trotse dochter van moederbedrijf Newcraft, waar ruim 160 collega’s aan de digitale acceleratie van onze opdrachtgevers werken.

Hoe zit het met de werksfeer?

No worries, dat zit wel goed. Ook al is dat best een uitdaging nu we zoveel thuiswerken. Maar zelfs in deze tijd realiseerden we een e-NPS (Employee Net Promotor Score) van 39. Is een 39 hoog? Ja. Dat is best hoog. En daar zijn we heel blij mee. Want we vinden het belangrijk dat onze collega’s blij zijn.

Team spirit, resultaatgerichtheid en een winnaarsmentaliteit: dat is wat onze collega’s met elkaar gemeenschappelijk hebben. Als het straks weer mag, dan houden we wel van een feestje. Op ons toffe kantoor in Amsterdam of ergens op een piste in Oostenrijk.

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau, minimaal 5 jaar relevante werkervaring en je kunt laten zien welke resultaten je bij vorige werkgevers hebt behaald.
 • Je bent ondernemend en denkt in oplossingen.
 • Je hebt een holistische kijk op SEO, je begrijpt de wisselwerking tussen SEO en andere online kanalen en je kunt een SEO-strategie bepalen.  Vervolgens kun je  de executie daarvan begeleiden. 
 • Je bent op de hoogte van de laatste Google updates en SEO-ins en outs én kunt je team daarin meenemen. 
 • Je weet wanneer je moet versnellen en bij wie je welke ontwikkelingen moet benoemen. 
 • Je stakeholder management skills zijn dik in orde. 
 • Je snapt HTML, Javascript en structured data. Oftewel: technisch kom je uitstekend mee.
 • Je weet welke content goed presteert in zoekmachines en welke niet.
 • Je weet wanneer je aan autoriteit moet werken en je weet hoe.
 • Je kunt werken met tooling als Ahrefs, Screaming Frog, Google Search Console, Search Metrics en Google Analytics.
 • Je kunt goed overweg met data: je kent je databronnen, je kunt analyses uitvoeren je weet de kern eruit te halen en om te toveren tot actiepunten en kansen.

Wat kun je van ons verwachten?

Naast een goede werksfeer en voldoende uitdaging mag je dit van ons verwachten: 

 • Volop groeimogelijkheden, in de diepte en in de breedte, nationaal en internationaal. Lees meer over jouw persoonlijke SEO-groeipad bij OAK
 • De mogelijkheid om te werken voor toonaangevende binnen- en buitenlandse opdrachtgevers. 
 • De mogelijkheid om te sparren en samen te werken met andere ervaren SEO specialisten.
 • De mogelijkheid om samen te werken met specialisten van Newcraft. Denk aan SEA specialisten, data scientists en e-commerce specialisten. 
 • De mogelijkheid om parttime te werken.
 • Een goed salaris aangevuld met een eventuele bonus. 

Solliciteer

Is deze vacature op jouw lijf geschreven? Laat van je horen!

Mail ons een korte motivatie, samen met je cv en LinkedIn-profiel, en wie weet drinken we binnenkort een (virtueel) bakkie.