Organic Growth Marketing Traineeship

READY. SET. GO.

Als trainee bij OAK leiden we je in één jaar tijd op tot specialist op het gebied van Organische groei, SEO & Contentmarketing. Samen met de leukste collega’s volg je wekelijks trainingen. Daarnaast werk je direct aan uitdagende opdrachten voor grote merken. Zo leer je zo veel en snel mogelijk.

We starten periodiek met een nieuwe lichting. Om hiervan op de hoogte te blijven kun je je inschrijven voor OAK to the future. Door dit te doen krijg je naast een maandelijkse update over de sollicitatie- en startdatum ook digital marketing blogs/vlogs én tips & tricks over solliciteren. Zo maar in je mailbox.

 Handig? Handig.

Close modal window

Functie:Trainee organic growth marketing

Thank you for submitting your application. We will contact you shortly!

Nog niet helemaal overtuigd en wil je meer weten over Het traineeship? Kom dan langs op 23 september voor een kijkje in de keuken van de Newcraft Group. Volg één van de digital marketing of e-commerce workshops en ontdek of een carrière in digital bij jou past! Tijdens het event vertellen we alles over onze digital marketing fast tracks & digital traineeships. En hoe superleuk het – uiteraard – is om bij Newcraft, OAK en UNFOLDR te werken. 

We drive organic growth in search. By making content accessible and sustainable in the digital era.

Ready. Set. Go.

Je traineeship begint direct met een vliegende start. In de eerste maanden volg je veel en uiteenlopende trainingen. Deze volg je samen met je mede-trainees. Een boost voor jullie hard skills!

Hierna blijf je wekelijks samen trainingen volgen, maar ga je ook specialiseren en aan de slag voor onze A-merk opdrachtgevers. Zo breng je jouw nieuwe skillset direct in de praktijk. Je gaat onder andere aan de slag met het (technisch) optimaliseren van websites en/of het bedenken en creëren van catchy content. Daarnaast werk je aan je consultancy skills door dagelijks nauw samen te werken met andere trainees en onze klanten.

Van technische SEO tot creatieve contentstrategieen: je krijgt gedurende het jaar veel vrijheid om je te specialiseren in wat jou interesseert. Zo heb jij de steilste leercurve en na 1 jaar een hoop relevante kennis en ervaring op zak!

Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet?
Lees dan onze blog over de werkdag van trainee Veerle.

Dit leer je:

 

 • Organische groei: een opdrachtgever helpen digitaal te groeien door gebruik te maken van alle owned & earned kanalen.
 • SEO: een website technisch binnenstebuiten keren, van HTML-code tot paginasnelheid.
 • Contentmarketing: het bedenken, schrijven, redigeren en verspreiden van waardevolle content, tekst, beeld, video, you name it.
 • Soft skills: leer hoe je een kick-ass presentatie geeft, en zo efficiënt mogelijk met je tijd omgaat.

Weekagenda traineeship

Onwijs gaaf, zo’n traineeship. Maar wat doe je nou eigenlijk op een dag? Een vraag die we vaak horen. En hoe kunnen we dit nu beter laten zien dan door het je gewoon te laten zien? Precies, dat kan niet. Dus daarom hieronder een agenda van een trainee. Een beetje geanonimiseerd, omdat we te maken hebben met opdrachtgevers enzo. Je kent het wel. Wil je nog meer weten over het werkende leven van trainees bij OAK? Lees dan de blog van onze trainee Veerle.

Weekagenda traineeship
 • Stand-up: Elke week (soms ook twee keer per week) doe je met je team een stand-up van 15 tot 30 minuten om te bespreken wat de resultaten zijn van afgelopen week en wat iedereen komende week gaat oppakken.
 • Monitor teksten: Teksten schrijven en optimaliseren vinden we leuk. Wat we nog leuker vinden, is wat die teksten uiteindelijk betekenen voor onze opdrachtgevers. Soms is dat omzet, soms simpelweg meer lezers en dus meer bezoekers. Hoe dan ook is het belangrijk dat jij bijhoudt wat de, door ons aangepakte teksten, opleveren. Dan kun je achteraf zien of je je doelen hebt behaald.
 • Klantdag: Bij veel van onze opdrachtgevers werk je één dag in de week op kantoor. Hartstikke lachen want dan ontmoet je de rest van het team daar en zie je nog eens een ander kantoor van binnen. 
 • Samenwerk ochtend: De tijd die je samen met de opdrachtgever hebt wordt altijd goed gebruikt. Zo plannen we vaak een samenwerk ochtend. Met het interne team en het OAK team zit je in één ruimte om even een ochtend ongestoord te knallen. Best handig.
 • Presentatie kwartaal update: Elke maand presenteren we de resultaten bij onze opdrachtgevers. Dat is een belangrijke dag waar je als trainee veel van leert. Aan het begin werk je mee aan de updates, later in het traineeship krijg je steeds meer verantwoordelijkheid en uiteindelijk presenteer je ze zelf.
 • Technische audit: De basis van een website is de techniek. Als dat niet klopt wordt het erg lastig om bijvoorbeeld goede posities in Google te pakken. Daarom doen we vaak een technische scan, of audit, voor onze opdrachtgevers. We lichten de hele website door en kijken of alles op de juiste manier aan elkaar is gelinkt, of alle pagina’s werken en ook bestaan, en halen er nog talloze kleine foutjes uit. 
 • Lunch lichting: Bonding time! Je start je traineeship met 3 – 6 personen. Het is dus van belang dat je elkaar een beetje leert kennen. Daarom ga je één keer in de week met elkaar in een aparte ruimte lunchen. Goed voor de sfeer.
 • Greenbelt stand-up: Als trainee ben je onderdeel van OAK en bij OAK hebben we blackbelts (experts), bluebelts (specialisten) en, je raadt het al, greenbelts. Elke week op vrijdagochtend verzamel je je samen met alle andere trainees van OAK. Je vertelt in 90 seconden wat je belangrijkste resultaten van vorige week zijn en wat je volgende week op de planning hebt staan. 
 • OAK presents: Er gebeurt van alles in het vakgebied digital marketing. Als OAK willen en moeten we van elke ontwikkeling op de hoogte zijn. Daarom presenteren we dit soort nieuwtjes regelmatig aan elkaar. Zo blijft iedereen helemaal up-to-date.
 • Maandelijkse team update: Elke maand krijgen we een update van de managing partners. Dat klinkt super saai. Het is eigenlijk erg leuk. De sfeer is namelijk goed en er wordt tussendoor veel gelachen. We lopen kort door de financiën heen en nemen onze huidige en potentiële opdrachtgevers door. Daarna wordt er vaak een trend, ontwikkeling of nieuwtje gedeeld. Dit alles gebeurt onder het genot van bier en chips.

Begeleid door pro’s

Naast trainees werken er ook zeer ervaren SEO en Contentexperts bij OAK. Zij voorzien je van wekelijkse trainingen en helpen je met al je vragen bij de opdrachtgever. Als team zetten we samen kwaliteit neer en bezorgen we onze klanten kick-ass resultaten!

Sollicitatie
Procedure

01 Online sollicitatie Jij stuurt ons je CV met een korte motivatie.
02 Telefonisch interview Zien wij een match op basis van je motivatie en CV, dan bellen we je voor een aantal vragen.
03 Kennismaking Zijn we beiden enthousiast, dan kom je naar ons kantoor voor een eerste kennismaking.
04 Case presentatie Als het eerste gesprek soepel verloopt, vragen we je om een case te presenteren.
05 Aanbod Zijn we onder de indruk van je case? Top! Dan doen we je telefonisch een aanbod. Welcome aboard!

Perks of the job

Salaris & goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Een 1-jarige opleiding. Je behaalt daarnaast erkende certificaten.

Gezelligheid op gepaste afstand. Met een kleine groep op veilige afstand een biertje drinken of een pubquiz via hangouts, zo blijven we ook op afstand een team!

Kantoor in B.Amsterdam: de grootste start-up hub van Europa met restaurant, sportschool en heerlijk dakterras!

Werken met A-merken. Direct aan de slag bij grote spelers zoals Gall&Gall en Praxis.

Aandacht en ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Ontdek dit jaar waar jouw kracht & interesse ligt.

Je hebt je traineeship afgerond, en dan?

Heb jij een jaar bomvol relevante werkervaring achter de rug, een berg skills op zak en ben je klaar voor een glansrijke carrière als SEO specialist, Contentmarketing specialist of Digital Marketing Consultant! Een deel van onze oud-trainees blijft werken voor OAK als bluebelt of gaat aan de slag bij ons zusterbedrijf Newcraft. De rest vervolgt zijn of haar carrière op een nieuwe werkplek.

Zijn we een match?

Vul hieronder je gegevens in (onder ‘extra informatie’ kun je je motivatiebrief typen) en we komen zo snel mogelijk bij je terug. De nieuwe startdatum van het traineeship is 1 september 2021. Houd onze maandelijkse update in de gaten voor the latest.