Vacature Organic Growth Consultant

Als Organic Growth Consultant bij OAK help je opdrachtgevers uit diverse markten met online organische groei. Dit doe je door alles uit de owned en earned kanalen te halen zonder daarbij afhankelijk te zijn van paid advertising.

Jouw organische groei & content marketing strategieën zorgen voor next level zichtbaarheid op alle online kanalen van onze klanten.

Solliciteer nu

Wie is OAK? 

OAK is marktleider in Nederland op het gebied van organische groei. Wij zijn ervaren specialisten en richten ons puur op non-paid search strategieën voor A-merken. We bestaan nog maar kort, maar we groeien hard. Inmiddels bestaan we uit een club van ruim vijftig enthousiaste SEO- en content marketing consultants en specialisten. Om door te kunnen groeien, zijn we op zoek naar een Organic Growth Consultant

Misschien ken je ons wel van onze podcast The Growth Room, waarin we de laatste ontwikkelingen op het gebied van organic search bespreken met namen als Rand Fishkin en Lily Ray. En waarschijnlijk heb je wel eens een van onze Organic Growth Reports gelezen, waarin we per branche in kaart brengen wie de organische winnaars en verliezers zijn. OAK realiseert organische groei voor bekende, binnen- én buitenlandse organisaties in de retail- en Fast Moving Consumer Goods/Consumer Packaged Goods (FMCG/CPG) sector. We begeven ons in de Champions League van SEO en die willen we winnen. We doen het graag slimmer, groter en realiseren zonder uitzondering een ROI > 3.

Niet geheel onbelangrijk: OAK is trotse dochter van moederbedrijf Newcraft, waar ruim 160 collega’s aan de digitale acceleratie van onze opdrachtgevers werken.

Dit ga je doen

Als Organic Growth Consultant bij OAK help je onze klanten op strategisch niveau. Startpunt is de business objective van de opdrachtgever die jij helpt scherper te stellen.

Vervolgens bepaal je op basis van data de organische groeikansen en stel je een groeiplan op. Dit plan kan SEO bevatten, maar ook content marketing, lead generation en nurturing, mobile app, een programma om positieve reviews te verzamelen en daarop te kapitaliseren; alles wat nodig is in de owned en earned kanalen ZONDER afhankelijkheid van paid media. Hoe deze rol er precies binnen OAK uitziet lees je in het interview met Gwen, onze Organic Growth Consultant.

Je uitdaging stopt niet bij het opzetten van de strategie, jij pakt meteen door naar executie. Samen met OAK’s specialisten en de opdrachtgever realiseer jij concrete, meetbare organische groei.

Wat verwachten we van jou?

 • Minimaal 7 jaar ervaring in digital marketing;

 • Ervaring met organische kanalen zoals SEO, lead generatie en content marketing (je hoeft geen expert te zijn, zo lang je maar weet welke expertise nodig is voor een project en wanneer je het team moet opschalen);

 • Je weet hoe je C-level en C-1 level moet overtuigen en meenemen in het groeiproject;

 • Ervaring met growth hacking;

 • Een bewezen track record in het verhogen van sales, omzet, CLV of meetbare groei in brand awareness/perceptie;

 • Ervaring in het managen van multidisciplinaire teams en stakeholders

Verder bezit jij deze eigenschappen:

 • Een niet lullen maar poetsen type met hands-on mentaliteit;

 • Een natuurlijke probleemoplosser die beslissingen neemt en initiatieven prioriteert op basis van gegevens en feiten in plaats van intuïtie en gevoel

 • Resultaat gedreven; je snapt hoe het team de focus op het resultaat houdt;

 • Een snelle en pragmatische denker; werkt route A niet, dan heb jij route B klaarstaan

Sollicitatie Procedure

1. Online Sollicitatie

Jij stuurt ons je CV met een korte motivatie.

3. Kennis-making

Zijn we beiden enthousiast, dan kom je naar ons kantoor voor een eerste kennismaking.

5. Aanbod

Zijn we onder de indruk van je case? Top! Dan doen we je telefonisch een aanbod. Welcome aboard!

2. Telefonisch interview

Zien wij een match op basis van je motivatie en CV, dan bellen we je voor een aantal vragen.

4. Case presentatie

Als het eerste gesprek soepel verloopt, vragen we je om een case te presenteren.

Wij bieden:

 • Competitief salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. Een Macbook, heerlijke verse lunch, snacks & koffie en meer)
 • Een gezellige, open bedrijfscultuur: denk aan borrels, sportbudget, jaarlijkse wintersport en zomeruitje.
 • Mooie en uitdagende opdrachten bij grote A-merken.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • De kans om jouw kennis en ervaring toe te passen in meerdere branches
 • De dynamiek en structuur van een kleine organisatie

Hoe zit het met de werksfeer?

No worries, dat zit wel goed. Ook al is dat best een uitdaging nu we zoveel thuiswerken. Maar zelfs in deze tijd realiseerden we een e-NPS (Employee Net Promotor Score) van 39. Is een 39 hoog? Ja. Dat is best hoog. En daar zijn we heel blij mee. Want we vinden het belangrijk dat onze collega’s blij zijn.

Team spirit, resultaatgerichtheid en een winnaarsmentaliteit: dat is wat onze collega’s met elkaar gemeenschappelijk hebben. Als het straks weer mag, dan houden we wel van een feestje. Op ons toffe kantoor in Amsterdam of ergens op een piste in Oostenrijk.

Part of Newcraft group

Newcraft Group helpt bij het realiseren en versnellen van groei, verandering en het beheersen van de digitale skillset voor de toekomst. Samen delen we hetzelfde digitale DNA. We zijn er gek op wanneer mensen en merken harder groeien dankzij onze hulp. 

newcraftgroup.com

Solliciteer!

Top
STAY IN THE LOOP
Subscribe to our newsletter

Met het delen van je gegevens houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen SEO en contentmarketing, net zoals slimme organische marketing inzichten.

Wil je geen insights meer van ons ontvangen? Dan kun je je afmelden via de link in de mail. Check voor meer informatie ons privacy en cookiebeleid.

Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.