Vacature Copywriter (NL)

Ben jij een copywriter in hart en nieren en heb je minimaal twee jaar relevante werkervaring? Wil jij teksten schrijven voor onze toffe, A-merk opdrachtgevers? En ben je niet bang voor een beetje uitdaging?

Read on! OAK is per direct op zoek naar een Copywriter.

Solliciteer nu

Over OAK

OAK is marktleider in Nederland op het gebied van organische groei. Wij zijn ervaren specialisten en richten ons puur op non-paid search strategieën voor A-merken. We bestaan nog maar kort, maar we groeien hard. Inmiddels bestaan we uit een club van ruim vijftig enthousiaste SEO- en content marketing consultants en specialisten. Om door te kunnen groeien, zijn we op zoek naar een Copywriter.

Misschien ken je ons wel van onze podcast The Growth Room, waarin we de laatste ontwikkelingen op het gebied van organic search bespreken. En misschien heb je wel eens een van onze Organic Growth Reports gelezen, waarin we per branche in kaart brengen wie de organische winnaars en verliezers zijn. OAK realiseert organische groei voor bekende, binnen- én buitenlandse organisaties in de retail- en FMCG/CPG-sector. We begeven ons in de Champions League van SEO en Content Marketing. En die willen we winnen. We doen het graag slimmer, groter en realiseren zonder uitzondering een ROI > 3.

Niet geheel onbelangrijk: OAK is trotse dochter van moederbedrijf NEWCRAFT, waar ruim 160 collega’s aan de digitale acceleratie van onze opdrachtgevers werken.

WAT GA JE DOEN ALS COPYWRITER?

Jij bent een échte schrijver. In hart en nieren. Of het nu gaat om een social media post, een blog of een whitepaper: jij weet precies hoe je de juiste tone of voice toepast, wat het doel van je tekst is én wie je doelgroep is. Aan de hand daarvan schrijf jij foutloze teksten die de lezer van begin tot eind boeien. Je kunt goed onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken, je bent niet bang om kritisch naar je eigen teksten te kijken en te schrappen waar nodig. Ook begrijp je het belang van SEO en kun je de juiste keywords op een natuurlijke manier in je tekst verwerken. Bovendien weet je welke tools en welke data je nodig hebt om je teksten te verbeteren en hoe je het resultaat van je teksten kunt meten.

Nooit uitgeleerd

Bij OAK geloven we dat je nooit uitgeleerd bent en vinden we het belangrijk dat we onze kennis met elkaar delen. Daarom ga je ook helpen om de copywriting skills van je collega’s naar een hoger level te tillen, bijvoorbeeld door trainingen te geven en teksten te redigeren.

Hoe zit het met de werksfeer?

No worries, dat zit wel goed. Ook al is dat best een uitdaging nu we zoveel thuiswerken. Maar zelfs in deze tijd realiseerden we een e-NPS (Employee Net Promotor Score) van 39. Is een 39 hoog? Ja. Dat is best hoog. En daar zijn we heel blij mee. Want we vinden het belangrijk dat onze collega’s blij zijn.

Team spirit, resultaatgerichtheid en een winnaarsmentaliteit: dat is wat onze collega’s met elkaar gemeenschappelijk hebben. Als het straks weer mag, dan houden we wel van een feestje. Op ons toffe kantoor in Amsterdam of ergens op een piste in Oostenrijk.

Wat verwachten we van jou? 

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond.
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring en je kunt laten zien wat je bij je vorige werkgevers hebt gedaan.
 • Je kunt geweldig en foutloos Nederlands (en het liefst ook Engels) schrijven.
 • Je hebt ervaring met het schrijven van verschillende soorten teksten, voor diverse doelgroepen en met verschillende tekstdoelen. Of het nu gaat om een social post, een script voor een podcast of een blog: jij kunt het schrijven.
 • Je werkt nauwkeurig en je hebt oog voor detail.
 • Je weet als geen ander hoe belangrijk een goede briefing is en je kunt schrijven binnen de lijnen die voor je uitgezet worden.
 • Je weet wat een tone of voice is en hoe je die toepast in je teksten.
 • Je durft jezelf zonder twijfel ‘creatief’ te noemen en dit zien we terug in je teksten, maar ook in je talent om concepten en formats te ontwikkelen op basis van een content- of merkstrategie.
 • Je snapt het belang van data en je weet hoe je data moet gebruiken om je teksten te optimaliseren.
 • Je vindt het tof om visuele content te maken (denk aan infographics, video’s en andere visuals) of je hebt hier in elk geval oog voor.
 • Je hebt ervaring met het redigeren van teksten en je kunt de tekst van een ander naar een hoger level tillen.

Wat kan je van ons verwachten?

Naast een goede werksfeer, toffe opdrachtgevers en voldoende uitdaging, mag je dit van ons verwachten:

 • Volop groeimogelijkheden, in de diepte en in de breedte. Nationaal en internationaal.
 • De mogelijkheid om samen te werken met specialisten van NEWCRAFT. Denk aan CRM specialisten, creative specialisten en e-commerce specialisten, náást onze SEO en content marketing specialisten.
 • De mogelijkheid om parttime te werken.
 • Een goed salaris aangevuld met een eventuele bonus

Solliciteer!

Top
STAY IN THE LOOP
Subscribe to our newsletter

Met het delen van je gegevens houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen SEO en contentmarketing, net zoals slimme organische marketing inzichten.

Wil je geen insights meer van ons ontvangen? Dan kun je je afmelden via de link in de mail. Check voor meer informatie ons privacy en cookiebeleid.

Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.