Vacature Content Producer

Als medior/senior content producer bij OAK zorg je ervoor dat internationale content creatie schaalbaar wordt gemaakt. Jij bent verantwoordelijk voor het briefen en uitzetten van de content creatie. Denk hierbij voornamelijk aan copy in meerdere talen, maar ook (product)visuals en product(video’s).

Read on! OAK is per direct op zoek naar een medior/senior Content Producer.

Solliciteer nu

Over OAK

OAK is marktleider in Nederland op het gebied van organische groei. Wij zijn ervaren specialisten en richten ons puur op non-paid search strategieën voor A-merken. We bestaan nog maar kort, maar we groeien hard. Inmiddels bestaan we uit een club van ruim vijftig enthousiaste SEO- en content marketing consultants en specialisten. Om door te kunnen groeien, zijn we op zoek naar een medior/senior Content Producer.

Misschien ken je ons wel van onze podcast The Growth Room, waarin we de laatste ontwikkelingen op het gebied van organische marketing bespreken. En waarschijnlijk heb je wel eens een van onze Organic Growth Reports gelezen, waarin we per branche in kaart brengen wie de organische winnaars en verliezers zijn. OAK realiseert organische groei voor bekende, binnen- én buitenlandse organisaties in de retail- en Fast Moving Consumer Goods/Consumer Packaged Goods (FMCG/CPG) sector. We begeven ons in de Champions League van organische marketing en die willen we winnen. We doen het graag slimmer, groter en realiseren zonder uitzondering een ROI > 3.

Niet geheel onbelangrijk: OAK is trotse dochter van moederbedrijf Newcraft, waar ruim 160 collega’s aan de digitale acceleratie van onze opdrachtgevers werken.

WAT GA JE DOEN ALS CONTENT PRODUCER?

Als medior/senior content producer bij OAK zorg je ervoor dat internationale content creatie schaalbaar wordt gemaakt. Samen met onze teams van organic growth consultants, content marketeers, SEO specialisten en de opdrachtgever bepaal je welke content gemaakt moet worden om online te groeien.

Vervolgens ben jij verantwoordelijk voor het briefen en uitzetten van de content creatie. Denk hierbij voornamelijk aan copy in meerdere talen, maar ook (product)visuals en product(video’s). Je zorgt er dus voor dat de content assets voldoen aan de kwaliteitseisen en richtlijnen die door de content en SEO specialisten bepaald zijn. En dat ze binnen de afgesproken tijd en budget opgeleverd worden.

Je communiceert duidelijk, haalt alle informatie op die nodig hebt. En je informeert stakeholders over de status van het proces, signaleert verbeteringen en voert die door.

Opdrachtgevers zijn toffe, bekende merken en de vraagstukken variëren van lokaal tot internationaal. Kanalen waarvoor de content gecreëerd wordt van website (zichtbaarheid in Google) tot bol.com, Amazon en andere zoekmachines zoals YouTube en Pinterest.

Welke vraagstukken moet je aan denken? Merk X wil product content (copy, visuals en video’s) verbeteren voor 1.000 producten in 6 verschillende landen. Hoe ga je dit organiseren? Wat heb je nodig? En binnen welk budget en periode kan dit geleverd worden?

Hoe zit het met de werksfeer?

No worries, dat zit wel goed met een e-NPS (Employee Net Promotor Score) van 13. Is een 13 hoog? Ja. Dat is best hoog. En daar zijn we heel blij mee. Want we vinden het belangrijk dat onze collega’s blij zijn.

Team spirit, resultaatgerichtheid en een winnaarsmentaliteit: dat is wat onze collega’s met elkaar gemeenschappelijk hebben. En we houden wel van een feestje. Op ons nieuwe kantoor in Amsterdam of ergens op een piste in Oostenrijk of Italië.

Wat verwachten we van jou? 

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond
 • 3-5 jaar bewezen ervaring als content marketeer
 • Pré: gewerkt aan internationale content plannen
 • Pré: ervaring aan bureauzijde

Verder bezit je deze eigenschappen:

 • Je bent communicatief sterk en bezit een natuurlijke overtuigingskracht. In staat om onze cliënten te adviseren en te consulteren
 • Je begrijpt wat content succesvol maakt en waar geoptimaliseerde content voor diverse (search) kanalen aan moet voldoen.
 • Data-driven & result-driven
 • Hands-on mentaliteit
 • Ondernemend en nieuwsgierig naar trends en ontwikkelingen in het (organische) content landschap
 • Je hebt een passie voor het gehele digitale landschap en alle nieuwe ontwikkelingen die daarin plaatsvinden
 • Je houdt ervan om collega’s te begeleiden en te trainen in content marketing

Je werkt vaak samen met:

 • Content marketing strategy
 • Team van (externe) content creators
 • Organic growth consultants
 • Andere teams binnen Newcraft (content is immers overal nodig), zoals Retail Media en ecommerce
 • Industry leads

Nog even kort op een rijtje:

 • Opzetten van content creatie processen voor onze opdrachtgevers
 • Regelmatig afstemmen met stakeholders over het proces en de deliverables
 • Check op gecreëerde content op basis van briefing en input
 • Meedenken met content marketeers en strategen bij het uitwerken van de strategie en de content richtlijnen en templates (blueprints)
 • Trainen van de opdrachtgever (overdracht van kennis en vaardigheden)
 • Trainen van collega’s

Wat kun je van ons verwachten?

OAK’s content marketing team is altijd gemotiveerd om onze opdrachtgevers naar het volgende level te brengen op het gebied van online content en organische marketing. We zijn altijd op zoek naar kansen en verbeteringen om onze opdrachtgevers beter online zichtbaar te maken, terwijl de content aansluit bij de business doelen en het merk.

We zijn een team van ambitieuze en resultaatgedreven content marketeers. Onze opdrachtgevers zijn (multinational) organisaties in verschillende branches in diverse fases van digital maturity.

Naast een goede werksfeer, toffe opdrachtgevers en voldoende uitdaging, mag je dit van ons verwachten:

 • Volop groeimogelijkheden, in de diepte en in de breedte. Nationaal en internationaal
 • De mogelijkheid om samen te werken met specialisten van NEWCRAFT
 • Denk aan CRM specialisten, creative specialisten en e-commerce specialisten, náást onze SEO en content marketing specialisten
 • De mogelijkheid om parttime te werken
 • Een goed salaris aangevuld met een eventuele bonus

Solliciteer!

Top
STAY IN THE LOOP
Subscribe to our newsletter

Met het delen van je gegevens houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen SEO en contentmarketing, net zoals slimme organische marketing inzichten.

Wil je geen insights meer van ons ontvangen? Dan kun je je afmelden via de link in de mail. Check voor meer informatie ons privacy en cookiebeleid.

Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.