Vacature Content Marketing Strateeg

Als medior/senior content marketing strateeg bij OAK zorg je voor content strategieën voor onze opdrachtgevers die gebaseerd zijn op data en zorgen voor (organische) groei. Volgens onze multiplatform search strategie betekent dit dat je in kaart brengt waar consumenten zoeken, wat ze willen weten en of ze dat willen zien, lezen of luisteren.

Read on! OAK is per direct op zoek naar een Content Marketing Strateeg.

Solliciteer nu

Over OAK

OAK is marktleider in Nederland op het gebied van organische groei. Wij zijn ervaren specialisten en richten ons puur op non-paid search strategieën voor A-merken. We bestaan nog maar kort, maar we groeien hard. Inmiddels bestaan we uit een club van ruim vijftig enthousiaste SEO- en content marketing consultants en specialisten. Om door te kunnen groeien, zijn we op zoek naar een Content Marketing Strateeg.

Misschien ken je ons wel van onze podcast The Growth Room, waarin we de laatste ontwikkelingen op het gebied van organische marketing bespreken. En waarschijnlijk heb je wel eens een van onze Organic Growth Reports gelezen, waarin we per branche in kaart brengen wie de organische winnaars en verliezers zijn. OAK realiseert organische groei voor bekende, binnen- én buitenlandse organisaties in de retail- en Fast Moving Consumer Goods/Consumer Packaged Goods (FMCG/CPG) sector. We begeven ons in de Champions League van organische marketing en die willen we winnen. We doen het graag slimmer, groter en realiseren zonder uitzondering een ROI > 3.

Niet geheel onbelangrijk: OAK is trotse dochter van moederbedrijf Newcraft, waar ruim 160 collega’s aan de digitale acceleratie van onze opdrachtgevers werken.

WAT GA JE DOEN ALS CONTENT MARKETING STRATEEG?

Als medior/senior content marketing strateeg bij OAK zorg je voor content strategieën voor onze opdrachtgevers die gebaseerd zijn op data en zorgen voor (organische) groei. Volgens onze multiplatform search strategie betekent dit dat je in kaart brengt waar consumenten zoeken, wat ze willen weten en of ze dat willen zien, lezen of luisteren. Samen met onze growth consultants, content marketeers, SEO specialisten en de opdrachtgever bepaal je visie, de groeirichting en focus thema’s voor de opdrachtgever.

Je verzamelt de input, zoals (zoek)data, business doelen en marketingplannen. En creëert een gefundeerd plan dat bestaat uit concrete templates en richtlijnen. Daarnaast zorg je ervoor dat de strategie en way of working geadopteerd wordt door de opdrachtgever.

Opdrachtgevers zijn toffe, bekende merken en de vraagstukken variëren van lokaal tot internationaal. En van een strategie op kanaal niveau tot organische kanalen in de brede zin (Google, YouTube, social search).

Welke vraagstukken moet je aan denken? Merk X wil autoriteit worden op topic / productgroep Y. Hoe draagt content hier aan bij? Wat moeten we gaan creëren? En waar verspreiden? Welke resources hebben we hiervoor nodig? En uiteraard: wanneer kunnen we welk resultaat verwachten?

Hoe zit het met de werksfeer?

No worries, dat zit wel goed met een e-NPS (Employee Net Promotor Score) van 13. Is een 13 hoog? Ja. Dat is best hoog. En daar zijn we heel blij mee. Want we vinden het belangrijk dat onze collega’s blij zijn.

Team spirit, resultaatgerichtheid en een winnaarsmentaliteit: dat is wat onze collega’s met elkaar gemeenschappelijk hebben. En we houden wel van een feestje. Op ons nieuwe kantoor in Amsterdam of ergens op een piste in Oostenrijk of Italië.

Wat verwachten we van jou? 

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond
 • 3-5 jaar bewezen ervaring als content marketeer
 • Pré: gewerkt aan internationale content plannen
 • Pré: ervaring aan bureauzijde

Verder bezit je deze eigenschappen:

 • Je bent communicatief sterk en bezit een natuurlijke overtuigingskracht. In staat om onze cliënten te adviseren en te consulteren
 • Je begrijpt de ‘outside-in’ benadering en weet goed over te brengen welke contentbehoefte de consument van de opdrachtgever heeft. En hoe je met content op die behoefte inspeelt.
 • Je weet wat content succesvol maakt. En kunt dat goed uitleggen en overbrengen.
 • Data-driven & result-driven
 • Hands-on mentaliteit
 • Ondernemend en nieuwsgierig naar trends en ontwikkelingen in het (organische) content landschap
 • Je hebt een passie voor het gehele digitale landschap en alle nieuwe ontwikkelingen die daarin plaatsvinden
 • Je houdt ervan om collega’s te begeleiden en te trainen in content marketing

Je werkt vaak samen met:

 • SEO team
 • Organic growth consultants
 • Andere teams binnen Newcraft (content is immers overal nodig): Email/CRM, UX, Ecommerce
 • Industry leads

Nog even kort op een rijtje:

 • Strategische partner voor de opdrachtgever. Je challenget de stakeholder en bepaalt de richting op korte en lange termijn
 • Vertaal business doelstelling door naar content doelstellingen
 • Strategie, templates, richtlijnen en roadmap maken die aansluiten bij merk en groeidoelstellingen
 • Trainen van de opdrachtgever (overdracht van kennis en vaardigheden)
 • Trainen van collega’s

Wat kun je van ons verwachten?

OAK’s content marketing team is altijd gemotiveerd om onze opdrachtgevers naar het volgende level te brengen op het gebied van online content en organische marketing. We zijn altijd op zoek naar kansen en verbeteringen om onze opdrachtgevers beter online zichtbaar te maken, terwijl de content aansluit bij de business doelen en het merk.

We zijn een team van ambitieuze en resultaatgedreven content marketeers. Onze opdrachtgevers zijn (multinational) organisaties in verschillende branches in diverse fases van digital maturity.

Naast een goede werksfeer, toffe opdrachtgevers en voldoende uitdaging, mag je dit van ons verwachten:

 • Volop groeimogelijkheden, in de diepte en in de breedte. Nationaal en internationaal
 • De mogelijkheid om samen te werken met specialisten van NEWCRAFT
 • Denk aan CRM specialisten, creative specialisten en e-commerce specialisten, náást onze SEO en content marketing specialisten
 • De mogelijkheid om parttime te werken
 • Een goed salaris aangevuld met een eventuele bonus

Solliciteer!

Top
STAY IN THE LOOP
Subscribe to our newsletter

Met het delen van je gegevens houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen SEO en contentmarketing, net zoals slimme organische marketing inzichten.

Wil je geen insights meer van ons ontvangen? Dan kun je je afmelden via de link in de mail. Check voor meer informatie ons privacy en cookiebeleid.

Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.