Vacature Content Marketing Manager

Ben jij een zelfstartende, pragmatische content marketeer en klaar voor de volgende stap in je carrière? Wil jij je kennis en skills toepassen om onze toffe, A-merk opdrachtgevers te helpen om verder te groeien? Ben jij niet bang voor een beetje uitdaging?

Read on! OAK is per direct op zoek naar een Content Marketing Manager.

Solliciteer nu

Over ons team

OAK is marktleider in Nederland op het gebied van organische groei. Wij zijn ervaren specialisten en richten ons puur op non-paid search en contentstrategieën voor A-merken. We bestaan nog maar kort, maar we groeien hard. Inmiddels bestaan we een club van ruim vijftig enthousiaste SEO- en content marketing consultants en specialisten.

Misschien ken je ons wel van onze podcast The Growth Room, waarin we de laatste ontwikkelingen op het gebied van organic search en content marketing bespreken met ervaren specialisten, zoals Claire du Pon (Praxis) en Rutger Houweling (Bever). En misschien heb je wel eens een van onze Organic Growth Reports gelezen, waarin we per branche in kaart brengen wie de organische winnaars en verliezers zijn. OAK realiseert organische groei voor bekende, binnen- én buitenlandse organisaties in de retail- en FMCG/CPG-sector. We doen het graag slimmer, groter en realiseren zonder uitzondering een ROI > 3. Niet geheel onbelangrijk: OAK is trotse dochter van moederbedrijf Newcraft, waar ruim 160 collega’s aan de digitale acceleratie van onze opdrachtgevers werken.

WAT GA JE DOEN ALS CONTENT MARKETING MANAGER?

Als Content Marketing Manager help jij onze opdrachtgevers om een resultaatgerichte contentmarketingstrategie te ontwikkelen die naadloos aansluit op hun doelstellingen. De strategie is slechts het startpunt. Vervolgens zorg jij ervoor dat de strategie wordt uitgevoerd. Dit doe je samen met je opdrachtgever en je collega’s van OAK in hybride teams. Wij werken namelijk niet voor, maar mét onze opdrachtgevers.

In de rol van Content Marketing Manager ben jij de verbindende factor tussen verschillende disciplines. Je bezit ijzersterke stakeholdermanagement-skills en je weet hoe je snelheid kunt maken met een multidisciplinair team.

Bij OAK is geen dag hetzelfde, want je werkt voor verschillende opdrachtgevers die elk hun eigen uitdagingen kennen. De constante factor is jouw honger naar groei en je pragmatische instelling om alles eruit te halen wat erin zit.

Ben je benieuwd naar meer details? Beluister dan de podcastaflevering ‘Iets met content marketing’, waarin Quincy van der Starre je meeneemt in haar rol als content marketing consultant.

Hoe zit het met de werksfeer?

No worries, dat zit wel goed. Ook al is dat best een uitdaging nu we zoveel thuiswerken. Maar zelfs in deze tijd realiseerden we een e-NPS (Employee Net Promotor Score) van 39. Is een 39 hoog? Ja. Dat is best hoog. En daar zijn we heel blij mee. Want we vinden het belangrijk dat onze collega’s blij zijn.

Team spirit, resultaatgerichtheid en een winnaarsmentaliteit: dat is wat onze collega’s met elkaar gemeenschappelijk hebben. Als het straks weer mag, dan houden we wel van een feestje. Op ons toffe kantoor in Amsterdam of ergens op een piste in Oostenrijk.

Wat verwachten we van jou? 

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je bent niet bang om knopen door te hakken en neemt beslissingen op basis van objectieve data, niet op basis van gevoel of intuïtie.
 • Je begrijpt hoe je de resultaten van een content marketing strategie kunt meten en analyseren en je weet hoe je de resultaten deelt met je team en je opdrachtgever.
 • Je begrijpt als geen ander hoe een customer journey in elkaar steekt en welke content in welke fase van de journey het beste werkt.
 • Je hebt kennis van social en paid media kanalen en begrijpt het belang van deze kanalen in een content marketing strategie.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het aansturen van (een team van) content creators.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met diverse content formats, zoals tekst, infographics, video’s en podcasts.
 • Je bent ondernemend, proactief, denkt in oplossingen en zoekt continu naar kansen om onze opdrachtgevers nog meer te laten groeien.
 • Je bent flexibel en je kunt goed omgaan met (plotselinge) veranderingen of beperkingen bij de opdrachtgever.
 • Je kunt op strategisch niveau nadenken en aansturen, maar je vindt het ook leuk om af en toe zelf de handen uit de mouwen te steken.
 • Je hebt ervaring met het managen van diverse stakeholders en een multidisciplinair team.

Wat kan je van ons verwachten?

Naast een goede werksfeer, toffe opdrachtgevers en voldoende uitdaging, mag je dit van ons verwachten:

 • Volop groeimogelijkheden, in de diepte en in de breedte. Nationaal en internationaal.
 • De mogelijkheid om samen te werken met specialisten van Newcraft. Denk aan SEA specialisten, data scientists en e-commerce specialisten.
 • De mogelijkheid om trainingen te volgen die aansluiten bij jouw persoonlijke groeipad en ambities.
 • De mogelijkheid om parttime te werken.
 • Een goed salaris aangevuld met een eventuele bonus.
 • Een club enthousiaste, sociale en scherpe collega’s.

Solliciteer!

Top
STAY IN THE LOOP
Subscribe to our newsletter

Met het delen van je gegevens houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen SEO en contentmarketing, net zoals slimme organische marketing inzichten.

Wil je geen insights meer van ons ontvangen? Dan kun je je afmelden via de link in de mail. Check voor meer informatie ons privacy en cookiebeleid.