Organic growth marketing traineeship

Als trainee bij OAK leiden we je in één jaar tijd op tot specialist op het gebied van Organische groei, SEO & Contentmarketing. Samen met de leukste collega’s volg je wekelijks trainingen. Daarnaast werk je direct aan uitdagende opdrachten voor grote merken. Zo leer je zo veel en snel mogelijk.

We starten 1 februari 2023 weer met een nieuwe lichting. Om op de hoogte te blijven van andere start data kun je je inschrijven voor the Future Accelerators. Door dit te doen krijg je naast een maandelijkse update over de sollicitatie- en startdatum ook digital marketing blogs/vlogs én tips & tricks over solliciteren. Zo maar in je mailbox.

Handig? Handig.

Nu solliciteren

WE DRIVE ORGANIC GROWTH IN SEARCH. BY MAKING CONTENT ACCESSIBLE AND SUSTAINABLE IN THE DIGITAL ERA.

READY. SET. GO.

Je traineeship begint direct met een vliegende start. In de eerste maanden volg je veel en uiteenlopende trainingen. Deze volg je samen met je mede-trainees. Een boost voor jullie hard skills!

Hierna blijf je wekelijks samen trainingen volgen, maar ga je ook specialiseren en aan de slag voor onze A-merk opdrachtgevers. Zo breng je jouw nieuwe skillset direct in de praktijk. Je gaat onder andere aan de slag met het (technisch) optimaliseren van websites en/of het bedenken en creëren van catchy content. Daarnaast werk je aan je consultancy skills door dagelijks nauw samen te werken met andere trainees en onze klanten.

Van technische SEO tot creatieve contentstrategieen: je krijgt gedurende het jaar veel vrijheid om je te specialiseren in wat jou interesseert. Zo heb jij de steilste leercurve en na 1 jaar een hoop relevante kennis en ervaring op zak!

Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet?

Lees dan onze blog over de vrijdag van trainee Ruben.

Dit leer je:

 • Organische groei: een opdrachtgever helpen digitaal te groeien door gebruik te maken van alle owned & earned kanalen.
 • SEO: een website technisch binnenstebuiten keren, van HTML-code tot paginasnelheid.
 • Contentmarketing: het bedenken, schrijven, redigeren en verspreiden van waardevolle content, tekst, beeld, video, you name it.
 • Soft skills: leer hoe je een kick-ass presentatie geeft, en zo efficiënt mogelijk met je tijd omgaat.

Weekagenda traineeship

Onwijs gaaf, zo’n traineeship. Maar wat doe je nou eigenlijk op een dag? Een vraag die we vaak horen. En hoe kunnen we dit nu beter laten zien dan door het je gewoon te laten zien? Precies, dat kan niet. Dus daarom hieronder een agenda van een trainee. Een beetje geanonimiseerd, omdat we te maken hebben met opdrachtgevers enzo. Je kent het wel.

 • Stand-up: Elke week (soms ook twee keer per week) doe je met je team een stand-up van 15 tot 30 minuten om te bespreken wat de resultaten zijn van afgelopen week en wat iedereen komende week gaat oppakken.
 • Monitor teksten: Teksten schrijven en optimaliseren vinden we leuk. Wat we nog leuker vinden, is wat die teksten uiteindelijk betekenen voor onze opdrachtgevers. Soms is dat omzet, soms simpelweg meer lezers en dus meer bezoekers. Hoe dan ook is het belangrijk dat jij bijhoudt wat de, door ons aangepakte teksten, opleveren. Dan kun je achteraf zien of je je doelen hebt behaald.
 • Klantdag: Bij veel van onze opdrachtgevers werk je één dag in de week op kantoor. Hartstikke lachen want dan ontmoet je de rest van het team daar en zie je nog eens een ander kantoor van binnen.
 • Samenwerk ochtend: De tijd die je samen met de opdrachtgever hebt wordt altijd goed gebruikt. Zo plannen we vaak een samenwerk ochtend. Met het interne team en het Oak team zit je in één ruimte om even een ochtend ongestoord te knallen. Best handig.
 • Presentatie kwartaal update: Elke maand presenteren we de resultaten bij onze opdrachtgevers. Dat is een belangrijke dag waar je als trainee veel van leert. Aan het begin werk je mee aan de updates, later in het traineeship krijg je steeds meer verantwoordelijkheid en uiteindelijk presenteer je ze zelf.
 • Technische audit: De basis van een website is de techniek. Als dat niet klopt wordt het erg lastig om bijvoorbeeld goede posities in Google te pakken. Daarom doen we vaak een technische scan, of audit, voor onze opdrachtgevers. We lichten de hele website door en kijken of alles op de juiste manier aan elkaar is gelinkt, of alle pagina’s werken en ook bestaan, en halen er nog talloze kleine foutjes uit.
 • Maandelijkse team update: Elke maand krijgen we een update van de managing partners. Dat klinkt super saai. Het is eigenlijk erg leuk. De sfeer is namelijk goed en er wordt tussendoor veel gelachen. We lopen kort door de financiën heen en nemen onze huidige en potentiële opdrachtgevers door. Daarna wordt er vaak een trend, ontwikkeling of nieuwtje gedeeld. Dit alles gebeurt onder het genot van bier en chips.
 • Trainee team meeting: Bonding time! Je start je traineeship met 3 – 6 personen. Het is dus van belang dat je elkaar een beetje leert kennen. Daarom ga je één keer in de week met elkaar borrelen en de week bespreken. Goed voor de sfeer.

Begeleid door pro’s

Naast trainees werken er ook zeer ervaren SEO en Contentexperts bij OAK. Zij voorzien je van wekelijkse trainingen en helpen je met al je vragen bij de opdrachtgever. Als team zetten we samen kwaliteit neer en bezorgen we onze klanten kick-ass resultaten!

Sollicitatie procedure

1. Online sollicitatie

Jij stuurt ons je CV met een korte motivatie.

2. Telefonisch interview

Zien wij een match op basis van je motivatie en CV, dan bellen we je voor een aantal vragen.

3. Kennis-making

Zijn we beiden enthousiast, dan kom je naar ons kantoor voor een eerste kennismaking.

4. Case presentatie

Als het eerste gesprek soepel verloopt, vragen we je om een case te presenteren.

5. Aanbod

Zijn we onder de indruk van je case? Top! Dan doen we je telefonisch een aanbod. Welcome aboard!

Perks of the job

 • Salaris & goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Gezelligheid op gepaste afstand. Met een kleine groep op veilige afstand een biertje drinken of een pubquiz via hangouts, zo blijven we ook op afstand een team!
 • Werken met A-merken. Direct aan de slag bij grote spelers zoals Pearle en Praxis.
 • Een 1-jarige opleiding. Je behaalt daarnaast erkende certificaten.
 • Aandacht en ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Ontdek dit jaar waar jouw kracht & interesse ligt.

Zijn we een match?

Vul hieronder je gegevens in en onze campus recruiter Julia komt zo snel mogelijk bij je terug. De nieuwe startdatum van het traineeship is 1 februari 2023.

Top