Blog article
Reference date: apr 2019
Life @ OAK: Een werkdag van trainee Veerle

Interesse in een carrière als digital marketing consultant? Of nog specifieker: als SEO specialist en/of content marketeer? Dan ben je bij OAK aan het juiste adres. Maar wat doe je nou zoal als je hier trainee bent? Hoe ziet je dag er dan uit? Om daar een beter beeld van te krijgen, neemt onze trainee Veerle je een dag mee.

 

Veerle’s vrijdag

09:03 uur
Geen dag mag beginnen zonder een verse cappuccino. Ondertussen check of ik nog belangrijke mailtjes heb. Ik zie niks urgents en ga door naar mijn meeting.

9:15 uur
Elke vrijdag hebben we voor de klant een stand-up: een staande meeting waarin je vertelt waar je momenteel mee bezig bent, waar je tegen aanloopt en of je nog hulp nodig hebt. Lekker kort en (inter)actief!

9:30 uur
Vandaag heb ik een technische training over de SEO tool Screaming Frog. Zo leer ik hoe ik gemakkelijk links, metadata en afbeeldingen van een website in kaart kan brengen. Super handig, dit ga ik binnenkort toepassen!

12:08 uur
Lunchtime! De uitgebreide lunch staat alweer uitgestald op tafel. Ondertussen bediscussieer ik de training van zojuist met een mede-trainee. We komen er niet uit, dus er is maar één oplossing: we gaan er een potje tafelvoetbal om spelen. Na een heftig strijd, win ik (uiteraard).

12:57 uur
Rond 1 uur gooi ik mijn Macbook weer open en zet mijn koptelefoon op. Ik doe een klein marktonderzoek en schrijf een blog. Ik werp nog snel een blik op de huidige contentkalender en pas deze aan. Tot slot stuur ik nog een update-mailtje naar de klant.

16:30 uur
Ik pak een biertje uit de bierkoelkast en ga op de tribune zitten, want er is een Grab the Mic! Hierin worden gave projecten gepresenteerd door collega’s of speciale gasten. Deze week zijn de jongens van UNFOLDR aan de beurt. Zij hebben net zoals wij een start-up binnen de Newcraft Group opgericht. Hun doel: ouderwetse papieren folders vervangen met persoonlijke online advertenties.

17:01 uur
De glitter outfits, boa’s en hoofdbanden worden uit de tas gehaald: het is tijd voor weer een legendarisch themafeestje! Dit keer is het thema de ‘The Roaring Twenties’. Het kantoor is omgebouwd tot een jaren ’20 club met een casino en een champagne pyramide. Ook is er gezorgd voor pizza. Met een lekkere cocktail in de hand waag ik me vervolgens op de dansvloer.

Yes, wat een heerlijke hitjes: zo kom ik de avond wel door!

 

Over Veerle:

Veerle is trainee bij OAK. Na haar studie Journalistiek en Nieuwe Media wilde ze zich met content blijven bezig houden. Maar niet zomaar content: content gedreven door data. Verder heeft Veerle een passie voor dansen, vioolspelen en toetjes.

Interesse in ons traineeship?
Enthousiast geworden van Veerle’s werkdag?
Solliciteer dan via onze vacaturepagina.

 

MORE LIKE THIS
Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.