The Growth Room

Dé podcast over organische digital marketing

Over The Growth Room

Goed nieuws! We zijn per juli 2019 gestart met The Growth Room: een podcastserie over organisch digitaal groeien. Dit betekent dat we het hebben over de natuurlijke resultaten in zoekmachines. Resultaten die zijn verdiend. Niet gekocht via advertenties.

Organisch groeien gaat niet alleen over Google. Ook YouTube en marketplaces zoals Bol.com en Amazon zijn zoekmachines die cruciaal zijn voor duurzame organische groei. In de verschillende afleveringen zal onze host Jurjen van den Broek met diverse gasten het belang van organische groei, veranderingen en updates binnen het vakgebied bespreken. En hoe bedrijven maximale output uit hun digital marketing efforts kunnen behalen.

The Growth Room kun je (hieronder) bekijken via YouTube, of je kunt hem als podcast luisteren via o.a. Spotify.

Onze online marketing podcastwordt opgenomen in samenwerking met B. building business.

Aflevering #16 The Growth Room – Hoe klantfeedback helpt om je content en je bedrijf te verbeteren

“Er is maar één manier om erachter te komen of je content aansluit bij wat je klant zoekt: door het te vragen!” Mooie quote natuurlijk, maar hoe werkt dat dan precies? Dat weet Mi-Choe Emanuelson haarfijn uit te leggen. Ze is Contentmarketeer bij Mopinion, een bedrijf dat alles-in-een klantfeedback software ontwikkelt. Deze feedback helpt je om te snappen wat de behoefte is van de consument, zodat je uiteindelijk dieper in de sales funnel komt.

Maar er zijn nog veel meer voordelen! Daar weet SEO specialist Laura Ekkelenkamp alles van. Zij verzamelde klantfeedback voor één van de grootste retailers van Nederland. We horen je nu denken: ‘wat was dat dan voor feedback?’ Luister dan naar onze nieuwste podcast!

Bekijk of luister aflevering 16

Aflevering #15 The Growth Room – Hoe liefde voor content en bier Bierista hun nummer één positie in Google bezorgde

**Alleen audio**

Wat gebeurt er als je liefde, passie, content en bier met elkaar combineert? Voor Bierista betekent het een organische nummer één positie in Google. Maar met alleen liefde voor content en bier red je het niet. Gelukkig heeft Alain Schepers (mede-eigenaar Bierista) een partner in crime die een passie heeft voor SEO en zoekmachines.

Deze gouden combinatie wist de grote partijen, zoals Albert Heijn, Jumbo en Beerwulf met grote stappen achter zich te laten. Hoe ze dit deden? Dat hoor je in deze podcast! Pak er gerust een biertje bij en geniet van deze passievolle podcast (en je biertje).

Bekijk of luister aflevering 15

Aflevering #14 The Growth Room – Wat is de impact van omnichannel content op je omzet?

Het is een onderwerp waar vaak te makkelijk over gedacht wordt: contentmarketing. Met af en toe wat content op je online kanalen zetten, red je het namelijk niet. Iemand die hier niet te makkelijk over denkt is Rutger Houweling, Head of Content en Social bij Bever. Hij creëerde namelijk samen met zijn team een omnichannel strategie waarbij content de drijvende kracht is. 

Maar met alleen content red je het niet. Eén van de belangrijkste bronnen van het succes van Bever zijn hun klanten. Waarom dit zo is hoor je onder andere in deze podcast. We hebben nog een andere spoiler voor je: Rutger vertelt op welke manieren ze bij Bever steeds beter weten hoe ze kunnen meten wat content doet voor hun omzet. Ja, content en omzet in één zin: echt waar. Ook dat bespreken we in deze podcast. Snel luisteren dus!

Bekijk of luister aflevering 14

Aflevering #13 The Growth Room – Hoe Web Vitals je helpen om je gebruiker op één te zetten

Ken je het nieuwste cadeau van Google al? Zo niet: dan raden we je aan om zo snel mogelijk onze podcast te luisteren. Het gaat namelijk over een nieuw initiatief vanuit Google: de Core Web Vitals. Google heeft een drietal metrics uitgerold die een grote kans maken om de vierde SEO-pijler te worden.

Bas Beijk noemt het de belichaming van een pijler die eigenlijk al heel lang voor SEO bestaat, maar altijd wordt ondergewaardeerd: gebruikerservaring. Als je hier niks mee doet, ga je dit als bedrijf voelen in ofwel je rankings of in je omzet. Sander Tamaëla heeft zelfs het idee dat Web Vitals belangrijker gaan worden dan linkwaarde. Pittige uitspraken hè? Genoeg te bespreken dus in onze podcast.

Bekijk of luister aflevering 13

Aflevering #12 The Growth Room – De ultieme A/B test tussen organic en paid door corona

Wat gebeurt er als je (noodgedwongen) je paid-kanaal moet uitzetten? Voor veel bedrijven is dit de afgelopen tijd werkelijkheid geworden. Dit komt natuurlijk door de coronacrisis die nu al een grote stempel heeft gedrukt op 2020. Na een decennium lang groei op het gebied van digitale advertenties, is dit tijdperk nu voorbij.

Was dit dan hét moment waarin organic het paid-kanaal kon overnemen? Dit én meer bespreken we samen met Marvin Vacquier Droop (paid specialist), Kevin Verleg (SEO-specialist) en Jurjen van den Broek (host).

Bekijk of luister aflevering 12

#11: Welke business impact heeft Corona op Search (SEO & SEA)?

Zoekvolumes fluctueren enorm per branche in deze tijden; het coronavirus beïnvloed het zoekgedrag van consumenten en bedrijven. En daarmee de business van veel bedrijven. Maar hoe ga je hier nu slim mee om als Paid of Organic specialist? Je hoort het in deze speciale editie van The Growth Room met Marvin Vacquier Droop (paid specialist), Sander Tamaela (SEO specialist) en Jurjen van den Broek (host).

Bekijk of luister aflevering 11

#10: Merk Bouwen of Omzet Boosten? – Zo zet Praxis Content Marketing in!

Claire du Pon van Praxis vertelt in deze podcast aflevering hoe zij content marketing in zet bij deze DIY retailer. Zet ze content in om het merk te versterken of juist om de conversieratio in de webshop omhoog te krijgen?

Bekijk of luister aflevering 10

#9: Hoe draagt neuromarketing bij aan organische groei?

Hoe ervaren gebruikers jouw website? Soms zijn er onbewuste emoties en gevoelens in het spel, maar hoe maak je die toch inzichtelijk? Roderick Reichenbach, Co-founder en Brand Ambassador van Braingineers, geeft in deze podcastaflevering een kijkje in de wereld van neuromarketing en hoe je dit het beste inzet.

Bekijk of luister aflevering 9

#8: Online marktleider worden? Zet dan eens je gebruiker op 1 voor je euro’s gaat najagen

Commercieel directeur van de Nederlandse Ski Vereniging, Arjen de Graaf, vertelt in deze podcastaflevering over het belang van passie en authenticiteit bij het maken van content. En niet te vergeten, hoe je deze content in de juiste context op initiatief van de gebruiker kunt aanbieden op het juiste moment.

Bekijk of luister aflevering 8

#7: Hoe zet je data science effectief in als online marketeer?

Wat is data science nu precies? En hoe zet je dit als marketeer in om je doelen te realiseren? Je hoort het in aflevering 7 van The Growth Room, met Jurjen van den Broek, Sebastiaan Elsholz en als gast Cornelis Vletter (Data Scientist).

Bekijk of luister aflevering 7

#6: Waarom je als e-commerce bedrijf moet inzetten op CRO

Conversion rate optimization (CRO) gaat verder dan de bedankpagina na een online aankoop. Maar hoe zet je CRO in op jouw kanalen om conversies te verhogen? We bespreken het met Joost Kamstra, Online Manager van Gall & Gall.

Bekijk of luister aflevering 6

#5: Hoe zet je video nu écht slim in?

Video is anno 2019 onmisbaar in je marketingmix. Video-expert Fabian Fraikin vertelt hoe je videomarketing inzet met behulp van interessante cases. Je hoort het in The Growth Room aflevering 5.
Met Jurjen van den Broek (Host) en Fabian Fraikin (Co Founder FJ).

Bekijk of luister aflevering 5

#4: Google houdt het meeste verkeer voor zichzelf: zo zet je deze dreiging om naar kansen

Google houdt steeds meer gebruikers binnen haar eigen platformen (zero-click searches). Hoe zet je deze dreiging om naar kansen en zorg je ervoor dat bezoekers alsnog met jouw bedrijf in contact komen? Host Jurjen bespreekt het met Sebastiaan Elsholz en Kevin Verleg (SEO-specialist).

Bekijk of luister aflevering 4

#3: Hoe maximaliseer je het resultaat tussen paid en organic?

Hoe zet je jouw paid (betaalde) & organic (niet betaalde) digital marketing optimaal in? Deze kanalen concurreren vaak tegen elkaar, maar door goede samenwerking kunnen ze elkaar juist versterken. Jurjen bespreekt hier met SEO guru Sander Tamaëla en Paid Specialist Hidde de Bruijn het belang van een goede samenwerking tussen paid en organic.

Bekijk of luister aflevering 3

#2: Zo realiseer je organische groei
op je eigen platform

In deze aflevering praten Jurjen van den Broek en Sebastiaan Elsholz met Marketing Automation Lead Arthur Noort (ConversionCompany) over het gebruiken van content als motor voor lead generation op je eigen platform. Hoe doe je dit? En waarom is dit noodzakelijk voor duurzame online groei?

Bekijk of luister aflevering 2

#1: Wat is het belang van organische digitale groei?

In deze allereerste aflevering van “The Growth Room” leggen we uit wat organische (dus: niet-betaalde) digitale groei nu écht is. Waarom is het relevant en hoe verhoudt het zich tot paid advertising? Ook bespreken we het belang van een juiste balans tussen paid en organic digital marketing.

Bekijk of luister aflevering 1

 

Je kunt onze podcast beluisteren als podcast via één van de onderstaande streamingdiensten, of op OAK’s YouTube  kanaal bekijken. Ben je enthousiast over The Growth Room? Vergeet je dan niet te abonneren zodat je altijd direct onze laatstste podcast kunt beluisteren.

 

Beluister alle afleveringen van The Growth Room hier: 

Spotify Spotify

Apple Podcasts Apple Podcast

Google Podcasts Google Podcasts 

SoundCloud Soundcloud

Overcast Overcast

Anchor Anchor

RSS RSS feed

Tips of reageren?

Heb je tips of ideeën voor nieuwe onderwerpen of wil je graag reageren? We horen graag van je! Laat het weten via contact@oakisnow.com.