Blog article
Reference date: mrt 2020
Populariteit van thuiswerk-apps verschilt per provincie

Toch thuis doorwerken zonder de deur uit te gaan? Daar heb je de thuiswerk-apps voor. Zo blijf je makkelijk in contact met je collega’s. Al zijn er wel verschillen tussen de apps en is niet elke app even populair. Uit de laatste cijfers van Google blijkt zelfs dat elke provincie in Nederland voorkeur heeft voor een andere app. Bekijk hieronder hoe de vraag naar thuiswerk-apps is toegenomen sinds de uitbraak van het Coronavirus en welke het populairst is per provincie. 

Nederland massaal op zoek naar thuiswerk-apps sinds persconferentie Rutte

Sinds 13 maart is de populariteit van thuiswerk-apps in Nederland geëxplodeerd. Dat is ook niet zo gek. Op deze dag maakte Rutte bekend dat Nederland zo veel mogelijk thuis moet werken om de verspreiding van het virus in te dammen. Hiervoor was er beduidend minder animo voor thuiswerk-apps. In de data van Google Trends zien we dat de vraag naar apps als Zoom, Microsoft Teams en Skype tijdelijk is verdriedubbeld in Nederland. 

West-Nederland kiest voor Zoom, Oost-Nederland is verdeeld

In elke provincie hebben bewoners de voorkeur voor een andere thuiswerk-app. Dit blijkt uit data van Google Trends. In het westen van Nederland is er overduidelijk meer interesse in Zoom. Van Zeeland tot Noord-Holland is de app het allerpopulairste volgens Google. Het oosten van het land is meer verdeeld. In Groningen, Drenthe en Limburg is er een voorkeur voor Skype. In Friesland, Overijssel en Gelderland is Microsoft Teams de winnaar. 

Thuiswerk-apps alleen doordeweeks populair

Van maandag tot en met vrijdag zien we de grootste pieken in Google rondom de thuiswerk-apps. De eerste piek is op maandag, waarschijnlijk vanwege de weekstart. Op vrijdag zien voor Zoom opnieuw een piek. Dit zou kunnen duiden op de weekafsluiting of zelfs de digitale vrijdagmiddagborrel. In het weekend wordt er dus, gelukkig, thuis niet doorgewerkt. 

MORE LIKE THIS
Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.