Podcast
The Growth Room #29
39:04 min
Content in online retail

Leveranciers willen een product zoveel mogelijk verkopen. Retailers willen dat product zo veel mogelijk via hun kanaal of winkel verkopen. Simpel? Yes. Simpel. In de offline-wereld is het dan niet meer dan normaal dat die twee samenwerken. Maar in de online wereld lijkt dit toch wat lastiger. Tijd dus om daar verandering in te brengen. Jurjen gaat daarom in gesprek met John Molendijk, founder van UNFOLDR. UNFOLDR helpt bedrijven met retail media en digital shelf. Wij bespreken waarom een goede contentstrategie belangrijk is voor leverancier en retailer.

Bij leveranciers is veel waardevolle content beschikbaar over het product. Iets waar de retailer meer gebruik van kan (en moet) maken. Wie weet er immers beter de specificaties en voordelen van het product dan het merk zelf? Wanneer je goede content beschikbaar hebt op je platform helpt dat bij de verkoop van je product. Consumenten kunnen het product eerder vinden op je platform, en ze kopen het sneller omdat de juiste informatie beschikbaar is.

Maar de leverancier helpt natuurlijk niet alleen de retailer door goede content aan te bieden. De retailer helpt de leverancier met conversies voor gebruikers die nog niet gebonden zijn aan een merk. Een enkel product van een leverancier zal in Google namelijk niet snel zichtbaar zijn op generieke termen. Daar kunnen ze de hulp van de retailer goed gebruiken. Door samen te werken en de producten zichtbaar te maken op de landingspagina van keywords met generieke keywords verhogen ze samen de conversies van het merk.

In theorie klinkt dit allemaal vrij simpel, maar in de praktijk is dit nog een flinke klus. Retailers en leveranciers zijn vaak nog erg offline gericht. De platformen hebben meestal nog niet de juiste tooling waardoor de leveranciers zelf content aan kunnen passen. En daarnaast maken de merken vaak nog content die passen bij offline promotie.

Tijd dus te bespreken hoe een goede contentstrategie kan helpen bij het verhogen van de sales. Je hoort het allemaal in aflevering 29 van the Growth Room.

listen on apple podcast logo
MORE LIKE THIS
Top