Podcast
The Growth Room #34
58:00 min
Data binnen marketing: moeten we alles willen meten?

Aflevering #34

We zijn met z’n allen doorgeslagen in data. Tenminste, als we Christ Coolen moeten geloven…

In de nieuwste aflevering van de Growth Room gaan we in gesprek over het gebruik van data in marketing. Te gast bij Jurjen zijn dit keer Christ Coolen – marketeer, trainer, en gedragspsycholoog – en Maaike – content marketing lead bij OAK. Ze stellen elkaar de controversiële vraag: ‘hoe belangrijk is data nu eigenlijk in ons werk? Helpt het ons marketeers, of verliezen we hierdoor juist het achterliggende doel uit het oog?’.

Deze vraag levert interessante discussies op. De deelnemers zijn het er over eens dat we onszelf soms in de weg zitten door data te overschatten. Christ pleit dat we data niet als harde waarheid moeten zien, maar puur als onderstroom. Op die manier beïnvloed je een beleving en breng je een psychologische verandering teweeg. Dikke kans dat je daardoor dus het beste resultaat bereikt op lange termijn. Maar dat betekent niet dat je data volledig los moet laten.

Zo staan ze ook stil bij het begrip data. In marketingland denken we bij data namelijk als snel aan cijfers: aan kwantificeerbare data. Maar hoe zit het dan met ‘zachte data’? En dan is er ook nog zoiets als het onderbuikgevoel. Hoe ga je daar mee om?

Verder bespreken we:

  • of data meer is dan harde cijfers en hoe je daarmee om kunt gaan;
  • het effect van datagebruik op korte termijn vs. lange termijn;
  • of data nodig is om vertrouwen van opdrachtgevers te wekken;
  • hoe je data gebruikt om veranderingen in de markt te signaleren én hoe je daar op in kunt spelen.

Kortom; weer een interessante podcast met veel verfrissende blikken. Luister nu en bepaal zelf hoe jíj tegenover het gebruik van data staat.

listen on apple podcast logo
MORE LIKE THIS
Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.