Podcast
The Growth Room #33
33:29 min
Het belang van ROI binnen SEO

Aflevering #33

ROI of ROAS is erg populair in de wereld van SEA. Maar onder SEO’ers is dit een onderwerp dat toch nog vaak vermeden wordt. En dat heeft grote gevolgen. Zo stelt C-level nu eenmaal vaak vragen als: ‘waarom moeten we zo veel investeren?’ of ‘wat leveren de SEO activiteiten dan op?’. En van deze vragen krijgen wij SEO’ers soms een ongemakkelijk gevoel. Waarom krijgen we dit gevoel eigenlijk? En belangrijker nog: hoe voorkomen we dit?

Deze vragen beantwoordt Jurjen deze aflevering samen met Gwen Moritz. Gwen werkte jarenlang aan de klantzijde in de fashion industrie, maar is tegenwoordig organic growth lead bij OAK. Ook zij kreeg voorheen een ongemakkelijk gevoel wanneer een klant het onderwerp ‘geld’ aansneed. Maar door haar ervaring aan klantzijde, wist ze wat de oplossing hiervoor was, namelijk: inzicht krijgen in ROI.

Samen met haar team ging ze de uitdaging aan. En met succes. Voor een grote opdrachtgever berekende zij samen de ROI van hun project. Zij vertelt nu een ijzersterk verhaal aan haar opdrachtgever en gaat geld gerelateerde onderwerpen niet langer uit de weg. Benieuwd hoe jij dit ook doet? Dat hoor je in de laatste podcast! Verder hebben we het over:

  • het belang van ROI;
  • waarom SEO’ers ROI berekenen vaak nog vermijden;
  • welke ‘moving parts’ invloed hebben op je ROI & hoe filter je deze externe factoren uit je model;
  • hoe jij zelf aan de slag kunt met ROI?

Luister jij mee?

listen on apple podcast logo
MORE LIKE THIS
Top