Podcast
The Growth Room #29
49:15 min
Waarom jouw business case op een bierviltje moet passen

AFLEVERING #30

Digital marketing specialisten halen graag een 10. Of dat nu SEO, SEA, content marketing of welk ander kanaal dan ook is. Maar zorg je met die 10 wel voor het beste bedrijfsresultaat? We gaan in gesprek met voormalig CMO Corné Hoogendoorn. Hij is nu (zoals hij het zelf zegt) chef koffie & marketing bij Yelflow, zijn eigen marketing en consultancy bedrijf. In deze aflevering bespreken Jurjen en Corné hoe je een perfectionist kan zijn, zonder dat je op elk kanaal een 10 scoort.

Geen tien willen halen, en toch een perfectionist zijn, dat klinkt tegenstrijdig. Voor Corné niet, voor hem staat het bedrijfsresultaat altijd voorop. Het beste resultaat is soms een mix van 7’tjes. Iets wat ook hij heeft moeten leren met de tijd. Aan het begin van zijn loopbaan was ook hij die specialist die naar een 10 streefde. De valkuil van specialisten om altijd zo hoog mogelijk te scoren is daarom voor hem niet onbekend. “Ik denk dat specialisten die in hun vak bezig zijn, of dat nou SEO of SEA is, zich blind staren op dat kanaal en onbewust verheffen ze dat kanaal tot een doel, terwijl dat vaak een middel moet zijn tot een doel”

Om het doel in je achterhoofd te houden is het belangrijk om scherp te blijven en vragen te stellen; Welk probleem los je nu écht op met de werkzaamheden? Welke waarde heeft het? Zorgt deze optimalisatie voor hoger bedrijfsresultaat? Daarbij de tip van Corné, duik niet direct in excel. “In excel kun je alles rond rekenen, je past je CTR aan met met 0,2 procent en ineens gaat het allemaal in het groen,” Hij is daarom voorstander van Business cases die op een bierviltje passen om zo richting te geven zonder jezelf rijk te rekenen.

Benieuwd naar de rest van Corné’s verhaal? Samen met Jurjen bespreekt hij waarom je als specialist de marges niet moet vergeten (en wanneer soms weer wel). Waarom je als manager een team om je heen moet verzamelen die je vertrouwt en waarom je ook als specialist een gevoel voor business moet ontwikkelen. Benieuwd? Beluister dan aflevering 30 van The Growth Room.

listen on apple podcast logo
MORE LIKE THIS
Top