Podcast
The Growth Room #28
52:09 min
AI in Content Creatie

Over Artificial intelligence is al veel geschreven en gepraat. Gaat het marketeers helpen? Bedreigt het ons werk? Het blijft een boeiend onderwerp, daarom nodigden wij Laurens Vreekamp uit in de podcast. Laurens is design thinker, ondernemer én AI- en machine learning expert en hij traint mediamakers met (en in) Artificial intelligence. Samen met Jill Witteman bespreken ze wat AI allemaal kan, en hoe het ons leven als marketeer makkelijker gaat maken.

Content tools die automatisch teksten voor je schrijven, het klinkt als een bedreiging voor copy specialisten. Maar gaan deze tools in de toekomst daadwerkelijk het werk van de specialist overnemen? Op dit moment kunnen de tools (nog) niet aan de kwaliteit van een specialist tippen. Bij lange teksten lopen loopt de structuur nog niet lekker, en merk je nog steeds dat het geschreven is door een computer. Bij korte teksten zien we echter een steeds betere kwaliteit met behulp van AI. Ondanks dat zijn Laurens en Jill het erover eens dat AI het werk van de copy specialist nooit compleet zal overnemen. Daarvoor speelt creativiteit een te belangrijke rol. Om creatief te zijn, moet je continu blijven vernieuwen, en dat is iets wat je AI niet kunt aanleren.

Waar AI creators goed bij kan helpen, is het onderzoeksproces. AI kan patronen ontdekken die een mens nooit zou kunnen zien. AI heeft geen last van een maandagmorgendip, of een “het is vrijdag en het is bijna weekend” vibe waardoor de resultaten minder zuiver zijn. Het is aan de mens om de computer te leren aan welke eisen de resultaten moeten voldoen en zolang de regels duidelijk zijn kan AI patronen op elk moment zuiver herkennen. Door bepaalde teksten, afbeeldingen of video’s te analyseren kun je snel patronen op het internet ontdekken. En die patronen kun je inzetten als handig haakje voor je marketing.

In deze podcast aflevering vertelt Laurens wat er mogelijk is binnen AI. Hij geeft mooie voorbeelden van onderzoeken die door middel van AI inzichten hebben gegenereerd die we anders niet hadden ontdekt. Daarnaast bespreken ze hoe je dit kan inzetten als retailer, en hoor je de tips en tools waar je eens naar kunt kijken.

listen on apple podcast logo
MORE LIKE THIS
Top