Podcast
The Growth Room #23
54:19 min
Hoe haal je organisch het maximale uit Pinterest? Met Archana Haarnack

Pinterest is het vergeten platform van veel marketeers. Maar met 5 miljoen gebruikers in Nederland, liggen de kansen voor het oprapen. Steeds vaker slaat de gebruiker Google over en gaat direct naar Pinterest voor bijvoorbeeld badkamer-, cocktail- of outfit-inspiratie. In de 24e aflevering van The Growth Room vertelt Archana Haarnack, Pinterest Marketing Expert alles over de kansen en wat je vooral niet moet vergeten wanneer je als marketeer dit platform gebruikt.

Als gebruiker van het eerste uur weet Archana alles over Pinterest. Sinds mei 2010 heeft zij al toegang tot het platform. Als interieurblogster merkte ze snel dat er meer verkeer op haar website vanuit Pinterest, dan vanuit het grootste platform van dat moment, Facebook kwam. Genoeg reden voor haar om zich verder te verdiepen in het platform. Nu is Archana Pinterest expert, en helpt ze bedrijven groeien met hun bereik, traffic en sales vanuit het platform.

Zoals we vaker merken bij zoekmachines, zijn ook bij Pinterest keywords belangrijk om het maximale resultaat te behalen. Om goed te scoren moet je dus eerst ontdekken waar mensen naar zoeken en die keywords gebruiken om je borden in te richten. Wanneer je het account en je pins goed hebt ingericht biedt het organisch veel kansen. Door het pinnen en repinnen blijft je content over tijd zichtbaar en groeit je bereik. Ook heeft het platform veel potentie om verkeer naar je website te krijgen. Achter elke pin kan je een link naar je website plaatsen en zo die visual maximaal inzetten voor extra verkeer. Het kanaal biedt veel kansen, maar 1 ding is zeker, met alleen mooie content behaal je niet maximaal resultaat.

De grote vraag blijft natuurlijk, hoe haal je organisch dan het maximale uit het kanaal? Is af en toe een afbeelding plaatsen op een goed ingericht account genoeg? Spoiler alert, nee dat is niet genoeg. Maar wat dan wel? Dat hoor je in aflevering 24 van The Growth Room.

listen on apple podcast logo
MORE LIKE THIS
Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.