Podcast
The Growth Room #22
46:01 min
Waarom je volgens Chantal Smink afscheid moet nemen van rankings, tools en keyword onderzoek

Wat gebeurt er als je tegen een SEO’er zegt dat hij of zij moet stoppen met rankings bijhouden, het lidmaatschap van alle keyword tooling moet opzeggen en geen keyword onderzoek meer hoeft te doen? Grote kans dat er blinde paniek ontstaat. Bij Chantal Smink levert dit alles behalve paniek op. Dit is namelijk de kern van haar andere kijk op SEO. Chantal rekent af met ‘ouderwetse’ SEO en neemt je mee in haar verfrissende strategie: horizontale SEO. In onze nieuwste podcast hoor je hier alles over!

Chantal weet het nog als de dag van gisteren: in 2010 begon ze met SEO. Achteraf gezien vindt ze dat ze toentertijd waardeloze content schreef. Chantal schreef pagina’s over jongerenreizen naar Chersonissos, jongerenreizen in Chersonissos, jongerenvakantie naar Chersonissos en eigenlijk leken alle pagina’s op elkaar. Zelf was ze nog nooit in Chersonissos geweest. Uiteraard deed ze keyword onderzoek, maar op een gegeven moment dacht ze: “dit levert niets op. Waarom zit ik nog in een keyword planner als ook zelf had kunnen bedenken?”

Chantal staat nu nog steeds achter dit standpunt. Ze heeft er zelfs een hele strategie omheen gebouwd: horizontale SEO. Met deze strategie houdt ze geen rankings bij, doet ze nooit keyword onderzoek en blijft ze ver weg van tools zoals Keyword planner. Zoals ze het zelf mooi zegt: “als iemand mij vraagt om SEO advies omdat diegene op positie één wil staan, dan zeg ik dat je iemand anders moet bellen. Ik wil best meer verkeer, maar ik hoef niet op positie één.” Chantal wil niet zoals de meesten voor de nummer één positie gaan omdat er nog zoveel meer keywords zijn dan alleen die hele grote. Door meer in de breedte te ranken kan ze uiteindelijk alsnog voor veel verkeer zorgen.

Bij OAK kijken we iets anders naar sommige statements van Chantal. In deze podcast gaan Jurjen en Chantal dan ook op zoek naar de raakvlakken, maar kijken ze ook waar ze van mening verschillen. Ben je nieuwsgierig naar nog meer interessante statements van Chantal? En ben je benieuwd wat horizontale SEO nu precies inhoudt? Luister dan onze nieuwste podcast via één van onze audiokanalen!

listen on apple podcast logo
MORE LIKE THIS
Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.