Podcast
The Growth Room #20
27:07 min
How to find the interests of your target audience met Rand Fishkin

Rand Fishkin: How to find the interests of your target audience

In het tweede deel van onze podcast met Rand Fishkin worden we bijgepraat over zijn nieuwste tool: SparkToro. Eén van de redenen waarom hij SparkToro heeft ontwikkeld is om met het duopolie van de giganten Google en Facebook af te rekenen. Om dit doel te bereiken heeft Rand een tool gecreëerd waarmee je ontdekt wat je doelgroep, leest, luistert en volgt. Ben je nieuwsgierig of dit doel bereikt wordt? En wat je precies kunt met SparkToro? Luister dan naar onze nieuwste podcast!

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, vertellen we je waarom Rand zo graag met het duopolie van Google en Facebook wil afrekenen. De online giants Google en Facebook zijn uitgegroeid tot zulke krachtige platformen dat je er niet meer omheen kunt. Kanalen zoals Instagram, YouTube en WhatsApp zij ook allemaal in de handen van Google en Facebook. Als je geen gebruik wilt maken van bijvoorbeeld Google of YouTube blijft er helaas weinig verkeer over.

De kanalen die je wél volledig in je eigen macht hebt, zijn je website en je e-maillijst. Binnen deze kanalen heb je niet te maken met een algoritme of ranking factoren. Je bepaalt zelf wat er op je site komt en wie jouw e-mails ontvangen. Het is dus super belangrijk dat je jezelf niet verliest door je blindstaren op enkel de giants. Daarom is SparkToro ontworpen om je te helpen je doelgroep te vinden en ze terug te brengen naar jouw website of e-maillijst.

Je kunt SparkToro zien als een uitgebreidere versie van Google Trends of Similar Web. Doordat online discussies op social media over de hele wereld worden bijgehouden, kun je bepalen wat er in de toekomst populair wordt in search. Dit is uiteraard super nuttig voor contentmarketeers en SEO’ers. Gelukkig zit onze podcast vol met nuttige en opvallende uitspraken. Ben je bijvoorbeeld nieuwsgierig naar Rand zijn visie op influencer marketing? Ook dan moet je zeker onze nieuwste podcast luisteren!

listen on apple podcast logo
MORE LIKE THIS
Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.