Podcast
The Growth Room 16
34:43 min
Hoe klantfeedback helpt om je content en je bedrijf te verbeteren

“Het was een feest toen ik het allemaal kon lezen. Ik had echt het gevoel dat je de consument gaat begrijpen.”

Dat is wat Jurjen van den Broek zei toen hij de digitale klantfeedback terug las die SEO specialist Laura Ekkelenkamp heeft verzameld voor één van de grootste retailers van Nederland. Als je het aan Laura vraagt, beschrijft ze het (onder andere) als een waardevolle aanvulling op je kwantitatieve data. Naast het beter begrijpen van de consument en de verrijking van je data, heeft het ophalen van klantfeedback nog veel meer voordelen.

Hoe kom je dan aan deze feedback? Dat weet Mi-Choe Emanuelson haarfijn uit te leggen. Ze is Contentmarketeer bij Mopinion, een bedrijf dat alles-in-een klantfeedback software ontwikkelt. Deze feedback helpt je om te snappen wat de behoefte is van de consument, zodat je uiteindelijk dieper in de sales funnel komt.

Maar er zijn nog veel meer voordelen! Daar weet SEO specialist Laura alles van. Zij verzamelde klantfeedback voor één van de grootste retailers van Nederland. We horen je nu denken: ‘wat was dat dan voor feedback?’ Luister dan naar onze nieuwste podcast!

MORE LIKE THIS
Top