Skyscanner en Vliegtickets.nl verliezen verkeer, hoe kan dat?

Kamperen favoriet onder Nederlanders dit jaar

Ons online zoekgedrag spreekt boekdelen: deze zomer zijn we veel meer geïnteresseerd in kamperen in Nederland dan in vliegen. Als gevolg zien veel bedrijven in de zomervakantiebranche hun gebruikelijke websiteverkeer flink veranderen. Met deze zomer veel minder Google-zoekopdrachten naar vliegtickets dan afgelopen zomers, zien marktleiders Vliegtickets.nl en Skyscanner hun cijfers dalen. Vice versa zien we in de online markt voor kamperen in Nederland en Frankrijk enorme groei. 

Benieuwd waar uw bedrijf staat in de zomervakantiebranche? Bekijk het trendrapport om te zien welke bedrijven het beste presteren in Google en waar de grootste kansen liggen.

In dit rapport:

  • De grootste veranderingen in online zoekgedrag met betrekking tot de zomervakantie in Nederland
  • De top 20 bedrijven met het grootste aandeel organisch websiteverkeer in de categorieën: vliegtickets, kamperen, hotels en vakantiehuizen
  • De meest gebruikte zoektermen in Google rondom zomervakanties
Met het delen van je gegevens houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen SEO en contentmarketing, net zoals slimme organische marketing inzichten. Geen insights van ons ontvangen? Dan kun je je afmelden via de link in de mail. Check voor meer informatie ons privacy en cookiebeleid.