Hornbach en Gadero zitten niet stil, bol.com moet oppassen

In oktober kwam ons onderzoek over de tuin- en buitenlevenbranche online. Het voorjaar leek toen nog ver weg, toch is het moment alweer daar. Wat zien we nu gebeuren? Welke spelers staan er goed nu het zomerseizoen gaat beginnen?

Marktaandeel organic searches

Hornbach wint terrein & beslist.nl valt uit de top 5

In oktober 2019 wist bol.com de leidende posities te bemachtigen. Toch zien we het marktaandeel van deze marketplace voor mobiele resultaten lichtjes dalen. Het is oppassen geblazen voor bol.com want Marktplaats.nl pakt zowel op desktop als mobile devices een groeiend aandeel  en komt steeds dichterbij. Wie volledig uit de top 3 verdwenen is, is beslist.nl. De partij daalt en wordt door retailers ingehaald. Bouwmarkt Hornbach is goed aan de weg aan het timmeren. Het aandeel gaat in een stijgende lijn omhoog en de retailer maakt een entree in de top 3 beste spelers. Kees Smit en Gadero hebben een lichte stijging in het marktaandeel.

Heb je het Organic Growth Report over de tuin- en buitenlevenbranche nog niet gelezen? Download deze dan snel.

In ons rapport vertellen we je:

  • Op welke zoektermen het meest gezocht wordt in de branche
  • Wie de grootste spelers zijn
  • Wie per categorie de grootste spelers zijn
  • Interessante inzichten van de branche
Dit OGR is van nov-2019, wil jij het weten wanneer we weer nieuwe cijfers publiceren over jouw branche? Schrijf je in en dan ben je de eerste die het weet!
Marketing by
Met het delen van je gegevens houden we je maandelijks op de hoogte van slimme organische marketing inzichten. Geen insights van ons ontvangen? Dan kun je je afmelden via de link in de mail. Check voor meer informatie ons privacy en cookiebeleid.