Blokker, Ikea en Xenos

uit het veld geslagen door bol.com in eigen markt

Denk je aan het upgraden van je hal of het investeren in wat extra opbergruimte, dan denk je al snel aan partijen zoals Blokker, Ikea en Xenos. Dat is ook logisch. Deze partijen hebben namelijk twee belangrijke zaken met elkaar gemeen: het zijn vaste namen in de winkelstraat of woonboulevard en ze hebben alledrie een assortiment aan kapstokken en opbergkisten.

Toch vertaalt de naamsbekendheid van deze bedrijven zich niet direct naar online verkoop. De webshops van Blokker, Ikea en Xenos zijn via Google zelfs slecht te vinden. Dan hebben we het niet over zoekopdrachten met de merknaam ‘Blokker’ of ‘Xenos’ erin, maar over zoekopdrachten zonder merknaam, zoals ‘kapstok’ en ‘opbergkist’.

OAK is de online markt rondom opbergartikelen ingedoken om te zien welke bedrijven het beste presteren in Google en voor wie er de grootste kansen liggen.

Marktverdeling online markt voor opbergartikelen

Dit onderzoek geeft je inzicht in:

  • Op welke relevante zoektermen wordt het meest gezocht in Google?
  • Winnaars en verliezers: wie heeft het grootste organische marktaandeel?
  • Welke partijen hebben de meeste organische topposities in Google?
  • Volledige lijst met marktaandelen van ruim 100 relevante spelers
Download nu het onderzoek met: de top 100 spelers met het grootste marktaandeel, de belangrijkste zoektermen en meer!
Marketing by
Met het delen van je gegevens houden we je wekelijks op de hoogte van nieuwe onderzoeken binnen de Home & Living branche en maandelijks op de hoogte van slimme organische marketing inzichten. Geen insights van ons ontvangen? Dan kun je je afmelden via de link in de mail. Check voor meer informatie ons privacy en cookiebeleid.