WELKE PARTIJEN ZIJN HET BESTE ZICHTBAAR IN GOOGLE BINNEN DE CONSUMENTEN ENERGIE BRANCH?

De energieprijzen gaan door het dak. Met een variabele energieprijs van 0,48 per Kwh. (overstappen.nl/ januari 2022) betalen we meer dan ooit voor onze energie. De markt is onrustig, en dat merk je ook in Google. Toen in oktober 2021 bekend werd dat de prijzen gingen stijgen, schoot het zoekverkeer omhoog. Er werd meer dan 2,5 keer zo veel gezocht. Sindsdien is het zoekgedrag nooit op het oude volume gekomen. 

11.9 miljoen searches in de afgelopen 12 maanden op non-branded termen. Zo vaak wordt er in Google op de B2C energietermen gezocht. Hierbij zien we dat de gebruiker vooral op zoek is naar meer informatie en niet direct een aankoop gaat doen. 

 

Werk aan de winkel voor energieleveranciers dus, want de informatievoorziening op de website moet optimaal zijn! Welke vragen heeft de gebruiker? En hoe kun jij ze helpen? Zonder de juiste of voldoende informatie mis je online verkeer naar je website en sluit je minder energiecontracten af. De partij die dit al goed doet is Vattenfal, en is daarom de grote winnaar van dit Organic growth report. 

 

Naast hun eigen platform is het voor leveranciers ook belangrijk om zichtbaar te zijn op vergelijkingssites. In 33% van alle zoekopdrachten gebruikt de consument een platform waar ze verschillende leveranciers kunnen vergelijken en dat is natuurlijk niet gek met zulke prijzen. Onder vergelijkingswebsites heeft Pricewise.nl het grootste marktaandeel en bedient 17% van de totale energievoorzieningen markt. 

 

Wil je weten waar de andere partijen staan? Download dan ons nieuwste Organic Growth Report.

Dit lees je in het Organic Growth Report:

  • Welke energieleveranciers het meeste zichtbaar zijn in Google
  • Welke vergelijkingssites het meest zichtbaar zijn in Google
  • De belangrijkste zoekwoorden binnen de markt
Stuur mij het Organic Growth Report

Ontdek alle inzichten in de online zoekmarkt voor de online energie branche

Wil jij altijd op de hoogte blijven van slimme marketing inzichten?
Marketing by
Met het delen van je gegevens houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen SEO en contentmarketing, net zoals slimme organische marketing inzichten. Geen insights van ons ontvangen? Dan kun je je afmelden via de link in de mail. Check voor meer informatie ons privacy en cookiebeleid.