JE EIGEN SEO-GROEIPAD BEPALEN

De ene SEO-consultant is de ander niet. Waar de een het liefst zelf de handen uit de mouwen steekt, maakt de ander liever een lange termijn SEO-strategie. Daarom bieden we bij OAK de middelen en ruimte om je eigen SEO-groeipad te bepalen. Weten waar jij als SEO-consultant bij OAK naartoe kunt groeien? Lees dan verder!

Waarom we jouw ontwikkeling zo belangrijk vinden

Bij OAK vinden we dat je nooit uitgeleerd bent. Daarom doen we er alles aan om jouw persoonlijke groei te stimuleren. Zo hebben we een Learning & Development Team dat jou helpt met het bepalen van de volgende stap in je carrière, onder andere door samen met jou een persoonlijk groeipad en persoonlijke leerdoelen vorm te geven. En je krijgt van ons een persoonlijk opleidingsbudget dat je vrij mag besteden aan trainingen, online cursussen en seminars. Ook heb je de mogelijkheid om trainingen te volgen op het gebied van hard en soft skills. Meestal geven we die zelf. Intern geven we meer dan 120 verschillende trainingen. Maar wij weten natuurlijk ook niet alles. Dus als het nodig is, dan huren we een externe professional in.

Waar kun jij naartoe groeien?

We weten dat de ene SEO-consultant de ander niet is. Daarom is er bij ons niets in beton gegoten en is er altijd ruimte voor verandering. Misschien kom je er gaandeweg achter dat je veel liever op strategisch niveau met SEO bezig bent dan dat je daadwerkelijk met je voeten in de modder staat. Of misschien ben je wel een natuurtalent in het verzamelen en verwerken van data.

Daarom maken we onderscheid tussen drie verschillende SEO-profielen: de SEO-specialist, de SEO-analist en de SEO-strateeg. Natuurlijk heb je als SEO-consultant een solide basis die binnen alle profielen past, maar er is altijd ruimte voor verandering als je erachter komt dat een ander profiel beter bij jou en je kwaliteiten past.

De SEO-profielen

  • SEO-specialist. Jij staat graag met je voeten in de modder. Jij begrijpt hoe techniek, content en autoriteit zich met elkaar verhouden. Een uitgebreide technische scan, een contentmigratie coördineren, structured data implementeren, een ijzersterke sitestructuur neerzetten of een linkbuilding strategie vormgeven: jij kan het allemaal. De wensen van jouw opdrachtgevers tover je moeiteloos om in concrete actiepunten. En natuurlijk jij weet hoe je je team en je opdrachtgever meeneemt in de laatste SEO-ontwikkelingen.
  • SEO-analist. Jij snapt precies waar je je data vandaan moet halen. Jij weet de kern eruit te halen en om te toveren in concrete actiepunten. Jij weet precies waar jouw opdrachtgever zich bevindt in de markt, maar je weet ook wat de concurrent doet. Jij begrijpt hoe je op basis van data een forecast maakt en hoe je data begrijpelijk en inzichtelijk presenteert. En je bent continu op zoek naar manieren om het verzamelen en verwerken van data te automatiseren, samen met het data science team.
  • SEO-strateeg. Jij weet hoe belangrijk het grote plaatje is. Jij staat aan het roer en bepaalt de koers. Jij ziet kansen bij je opdrachtgever en weet hoe je erop in moet spelen. Jij weet dat je voor SEO soms een lange adem nodig hebt en je kunt je team en je opdrachtgever hierin meenemen. Jij hebt een holistische kijk op SEO en je zoekt de synergie tussen SEO en SEA op, zodat deze kanalen elkaar aanvullen in plaats van beconcurreren.

“Na het meewerken aan en leiden van een aantal projecten en migraties in de rol van SEO-specialist, ontdekte ik dat ik nog meer energie haal uit het schetsen van het grotere plaatje. Ik vind het leuk om op strategisch niveau bezig te zijn, met stakeholders te communiceren en verschillende kanalen te verbinden. Door een combinatie van uitdagende projecten en een helder groeipad bij OAK, heb ik mij kunnen ontwikkelen tot SEO-strateeg.”
– Laura Ekkelenkamp, SEO-strateeg bij OAK

Join our team!

OAK bestaat nog maar kort, maar we groeien hard. Daarom zijn we altijd op zoek naar enthousiaste specialisten en consultants. Wil jij onze opdrachtgevers helpen om maximaal te groeien? Bekijk dan hier al onze vacatures en solliciteer! Wie weet drinken we binnenkort een bakkie bij ons op kantoor in Amsterdam.

Over OAK

OAK is marktleider in Nederland op het gebied van organische groei. Wij zijn ervaren specialisten en richten ons puur op non-paid search strategieën voor A-merken. OAK realiseert organische groei voor bekende, binnen- én buitenlandse organisaties in de retail- en Fast Moving Consumer Goods/Consumer Packaged Goods (FMCG/CPG) sector. Daarnaast zijn we trotse dochter van moederbedrijf Newcraft, waar ruim 160 collega’s aan de digitale acceleratie van onze opdrachtgevers werken. Lees meer over OAK.

Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.