Blog article
Reference date: jun 2022
Werken als Organic Growth Consultant: zo doet Gwen dat!

Een Organic Growth Consultant (OGC) is de schakel tussen OAK en de opdrachtgever. Als OGC ben je het gezicht van de organisatie, dus communicatie is key. Een Organic Growth Consultant houdt zich bezig met SEO en content expertises tot aan strategische groei kansen. Maar hoe ziet dit er precies uit binnen OAK en voor welke uitdaging sta je? In dit artikel neemt Gwen je mee in haar dagelijks leven als senior OGC.

Wat doe jij als Organic Growth Consultant bij OAK?

Elke week ziet er anders uit, maar er zijn natuurlijk een aantal taken die vaker terugkomen. Zo geef ik iedere maand een update van de resultaten aan mijn stakeholders bij de opdrachtgever en rapporteer ik de voortgang aan het management van OAK. Daarnaast zijn er ook vaak nieuwe vraagstukken waar ik me over buig, zoals het in kaart brengen van nieuwe kansen. Ik maak nu bijvoorbeeld een kansen-analyse van mogelijke blog onderwerpen van een opdrachtgever. Doordat ik af en toe operationele dingen oppak, blijf ik dichtbij de kern van het project. En ik vind het fijn om de opgedane kennis ook praktisch in te zetten.

Voordat ik bij OAK startte, was ik werkzaam bij verschillende grote fashion retailers. Zo was ik Marketing Manager bij The Sting en Digital Marketing Lead bij Sandwich Fashion. Ik had nooit de ambitie om aan bureauzijde te werken, maar toen OAK mij benaderde was ik toch geïnteresseerd. Ik kreeg hier namelijk de kans om mijn kennis en ervaring voor verschillende merken in te zetten en kreeg ik veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Iets dat ik echt miste aan klantzijde. Dit was voor mij doorslaggevend om de overstap te maken. Een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad! Momenteel heb ik één grote klant en soms wisselt dit naar twee.

Wil je weten hoe een gemiddelde week van een OGC eruit ziet? Neem vooral een kijkje in de agenda!

Voor welke uitdaging sta je als Organic Growth Consultant?

Binnen mijn rol sta ik voor de uitdaging om de juiste balans in het project te houden. Ik communiceer dagelijks met stakeholders en met het SEO en content team intern. Voor een opdrachtgever is het heel belangrijk om een vast contactpersoon te hebben. Iemand waarmee ze contact kunnen houden en die hun wensen perfect weet te vertalen naar de specialisten. De uitdaging is om met allerlei type mensen en expertises te werken. De missie van een SEO specialist is op #1 staan. Maar een Head of Marketing, heeft als doel het behalen van een zo hoog mogelijke omzet uit alle kanalen. Aan mij de taak om die, soms tegenstrijdige, belangen te verenigen. Zo leveren we als OAK de grootste toegevoegde waarde aan de business. Dit is een constant leerproces, en dat is juist wat ik erg leuk vind aan mijn werk!

Waarom zijn Organic Growth Consultants op projecten van belang?

Een OGC is een echte generalist. Doordat je overal wel iets van af weet, praat je makkelijk mee met de klant en spot je kansen. Daarnaast voegt iedere OGC vaak nog iets extra’s toe. Mijn ervaring en interesse ligt bijvoorbeeld bij retail. Voor mijn huidige opdrachtgever is dit super relevant. Doordat ik de limitaties en kansen van retail zelf heb ervaren, begrijp ik hun belangen en de verhoudingen in een retail-organisatie perfect. Dit schept meteen vertrouwen. Andere consultants zijn bijvoorbeeld meer technisch aangelegd. Daardoor kunnen zij juist heel goed inhoudelijk advies geven over SEO vraagstukken. Zo komt ieders interesse of talent van pas!

Waar moet je als Organic Growth Consultant op letten?

Soms duik ik iets te diep de operatie in. Interessant, maar niet altijd handig. Enerzijds omdat mijn eigen taken dan blijven liggen, anderzijds omdat de specialisten gewoon veel beter zijn op dat gebied. Daarom is het belangrijk om op tijd te signaleren wanneer ik een stapje opzij moet doen en wanneer we extra handjes in het team nodig hebben.

Waarom ben je bij OAK gaan werken?

Bij OAK werken is divers en uitdagend. Door de verschillende projecten kun je een kijkje in de keuken nemen bij grote merken.

Daarnaast kun je bij OAK veel trainingen volgen, waardoor je jezelf blijft ontwikkelen. Van technische site crawl trainingen tot soft skills: het bedrijf investeert echt in kennis. Daarnaast biedt OAK de ruimte om jouw kennis met anderen te delen. Zo leiden mediors en seniors enthousiaste trainees op tot professionals.

Als collega ben je bij Gwen op het juiste adres, als je:

  • precies wilt weten wat de opdrachtgever vanuit de business belangrijk vindt;
  • wilt weten hoe je met stakeholders omgaat en communiceert: wat geef je prioriteit in het perspectief van de opdrachtgever;
  • alles wilt weten over retail.

 

Geinteresseerd? Bekijk onze Organic Growth Consultant vacature

MORE LIKE THIS
Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.