Tuinbranche
Reference date: nov 2019
8 MB
Hornbach en Gadero zitten niet stil
Tuinbranche

In oktober kwam ons onderzoek over de tuin- en buitenlevenbranche online. Het voorjaar leek toen nog ver weg, toch is het moment alweer daar. Wat zien we nu gebeuren? Welke spelers staan er goed nu het zomerseizoen gaat beginnen?

In oktober 2019 wist bol.com de leidende posities te bemachtigen. Toch zien we het marktaandeel van deze marketplace voor mobiele resultaten lichtjes dalen. Het is oppassen geblazen voor bol.com want Marktplaats.nl pakt zowel op desktop als mobile devices een groeiend aandeel en komt steeds dichterbij. Wie volledig uit de top 3 verdwenen is, is beslist.nl. De partij daalt en wordt door retailers ingehaald. Bouwmarkt Hornbach is goed aan de weg aan het timmeren. Het aandeel gaat in een stijgende lijn omhoog en de retailer maakt een entree in de top 3 beste spelers. Kees Smit en Gadero hebben een lichte stijging in het marktaandeel.

update marktaandeel organic searches tuin en buitenleven

Heb je het Organic Growth Report over de tuin- en buitenlevenbranche nog niet gelezen? Download deze dan snel. In ons rapport vertellen we je:

  • Op welke zoektermen het meest gezocht wordt in de branche;
  • Wie de grootste spelers zijn;
  • Wie per categorie de grootste spelers zijn;
  • Interessante inzichten van de branche.
MORE LIKE THIS
Top