Home & Living
Reference date: april 2020
4 MB
Blokker, Ikea en Xenos onzichtbaar in Google
Home & Living

Denk je aan het upgraden van je hal of het investeren in wat extra opbergruimte, dan denk je al snel aan partijen zoals Blokker, Ikea en Xenos. Dat is ook logisch. Deze partijen hebben namelijk twee belangrijke zaken met elkaar gemeen: het zijn vaste namen in de winkelstraat of woonboulevard en ze hebben alledrie een assortiment aan kapstokken en opbergkisten.

Toch vertaalt de naamsbekendheid van deze bedrijven zich niet direct naar online verkoop. De webshops van Blokker, Ikea en Xenos zijn via Google zelfs slecht te vinden. Dan hebben we het niet over zoekopdrachten met de merknaam ‘Blokker’ of ‘Xenos’ erin, maar over zoekopdrachten zonder merknaam, zoals ‘kapstok’ en ‘opbergkist’.

OAK is de online markt rondom opbergartikelen ingedoken om te zien welke bedrijven het beste presteren in Google en voor wie er de grootste kansen liggen.

pie chart marktverdeling online markt opbergartikelen

Dit onderzoek geeft je inzicht in:

  • Op welke relevante zoektermen wordt het meest gezocht in Google?
  • Winnaars en verliezers: wie heeft het grootste organische marktaandeel?
  • Welke partijen hebben de meeste organische topposities in Google?
  • Volledige lijst met marktaandelen van ruim 100 relevante spelers.
MORE LIKE THIS
Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.