Keukenbranche
Reference date: maart 2020
6 MB
Blokker gaat de strijd aan met bol.com en Coolblue in de keukenbranche
Keukenbranche

Winkelketen Blokker verkeerde de afgelopen jaren in zwaar weer. In een artikel van de Telegraaf vertelt topman Michiel Witteveen dat daar verandering in komt: “Eind 2021 draaien we winst.” Het veroveren van de online keukenbranche is een stap in de juiste richting zijn. Uit ons onderzoek blijkt dat ze goed op weg zijn!

Met 8,12% marktaandeel blijft Blokker niet onopgemerkt in Google. In de ranglijst van de totale markt pakt ze de derde positie en staat direct onder bol.com (14,61%) en Coolblue (10,08%). Maar als we inzoomen op het cluster ’keukenaccessoires’ zien we Blokker al winnen van Coolblue.

Nederland zoekt 14,5 miljoen keer per jaar in Google naar een zoekterm uit de keukenbranche. Een sterke positie leidt dus, naast zichtbaarheid, ook tot honderdduizenden bezoekers. Partijen als HEMA en IKEA profiteren hier niet van. Offline bekendheid staat dus niet garant voor succes op de online markt.

Nieuwsgierig hoe alle andere spelers het op de markt doen? Wie wint en wie heeft er een wakeup call nodig? OAK neemt de online keukenwereld onder de loep en zoekt het uit. Download nu het whitepaper.

Pie chart marktverdeling in de keuken branche

Dit onderzoek geeft je inzicht in:

  • De relevante zoektermen die het meest gezocht worden in Google;
  • Winnaars en verliezers: wie heeft het grootste organische marktaandeel?
  • Welke partijen hebben de meeste organische topposities in Google?
  • Volledige lijst met marktaandelen van ruim 100 relevante spelers van zowel de totale markt, als in de clusters keukenaccessoires en keukenapparatuur specifiek.
MORE LIKE THIS
Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.