Energiebranche
Reference date: Jan 2022
2 MB
Wie is het meest zichtbare domein binnen de energiebranche?
Energiebranche

De energieprijzen gaan door het dak. Met een variabele energieprijs van 0,48 per kWh (overstappen.nl/ januari 2022) betalen we meer dan ooit voor onze energie. De markt is onrustig, en dat merk je ook in Google. Toen in oktober 2021 bekend werd dat de prijzen gingen stijgen, schoot het zoekverkeer omhoog. Er werd meer dan 2,5 keer zo veel gezocht. Sindsdien is het zoekgedrag nooit op het oude volume gekomen.

11.9 miljoen searches in de afgelopen 12 maanden op non-branded termen. Zo vaak wordt er in Google op de B2C energietermen gezocht. Hierbij zien we dat de gebruiker vooral op zoek is naar meer informatie en niet direct een aankoop gaat doen.

Werk aan de winkel voor energieleveranciers dus, want de informatievoorziening op de website moet optimaal zijn! Welke vragen heeft de gebruiker? En hoe kun jij ze helpen? Zonder de juiste of voldoende informatie mis je online verkeer naar je website en sluit je minder energiecontracten af. De partij die dit al goed doet is Vattenfal, en is daarom de grote winnaar van dit Organic growth report.

Naast hun eigen platform is het voor leveranciers ook belangrijk om zichtbaar te zijn op vergelijkingssites. In 33% van alle zoekopdrachten gebruikt de consument een platform waar ze verschillende leveranciers kunnen vergelijken en dat is natuurlijk niet gek met zulke prijzen. Onder vergelijkingswebsites heeft Pricewise.nl het grootste marktaandeel en bedient 17% van de totale energievoorzieningen markt.

Wil je weten waar de andere partijen staan? Download dan ons nieuwste Organic Growth Report.

Dit lees je in het Organic Growth Report:

  • Welke energieleveranciers het meeste zichtbaar zijn in Google
  • Welke vergelijkingssites het meest zichtbaar zijn in Google
  • De belangrijkste zoekwoorden binnen de markt
MORE LIKE THIS
Download the organic growth report
Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.