De vrijdag van trainee Ruben

In ons traineeship word je binnen één jaar opgeleid tot Organic Growth Specialist door trainingen te volgen en door direct aan de slag te gaan voor onze opdrachtgevers. Maar hoe ziet de gemiddelde werkdag van een trainee er eigenlijk uit? Ruben (28) geeft je een kijkje in zijn agenda en vertelt hoe zijn werkdag bij OAK eruitziet. 

08:43 uur

Ik ben lekker op tijd op kantoor, zet een bakkie koffie, zeg wat mensen gedag, ga zitten aan een bureau en dan klap ik mijn laptop open. Ik check mijn agenda, mijn inbox en ik beantwoord een mailtje. Daarna kan ik écht aan de slag.

08:58 uur

Ik loop naar een van de trainingsruimtes, want vandaag begint mijn werkdag met een training over keyword-analyses. Tijdens deze training leren we hoe je een goede keyword-analyse doet, welke tools je hiervoor kunt gebruiken en dat je altijd rekening moet houden met de zoekintentie van de gebruiker. Bij OAK geloven we dat je leert door te doen. Daarom krijgen we een opdracht mee die we volgende week aan elkaar gaan presenteren.

12:04 uur.

Lunch time! Ik smeer een broodje en maak me klaar voor nog een kleine wandeling met een aantal collega’s. Onderweg eet ik mijn broodje en ik vang wat zonnestralen op.

12:33 uur

Na de lunch ga ik aan de slag voor mijn opdrachtgever. Om de organische zichtbaarheid van de webshop te verbeteren, schrijf ik een tekst die ervoor zorgt dat de webshop beter gaat ranken in Google op de juiste zoektermen. Handig: de kennis die ik vanmorgen tijdens de training heb opgedaan, kan ik direct toepassen.

14:31 uur

Ik check mijn agenda en zie dat ik wat lege uren te vullen heb. Daarom maak ik alvast een begin aan de opdracht die we vanmorgen hebben gekregen. Ik open de Keywords Explorer van Ahrefs en ga op zoek naar alle relevante keywords die ik kan vinden. Vervolgens breng ik de zoekvolumes in kaart en bepaal waar de kansen liggen. Daarna lees ik een artikel op Moz.com over duplicate content en ik bekijk een Whiteboard Friday-video over domeinautoriteit.

15:59 uur

Voordat de borrel begint, sluit ik samen met de andere trainees uit mijn lichting de week af. We geven elkaar een update over wat we deze week hebben gedaan, we bespreken wat er goed ging en wat volgende week beter kan.

16:31 uur

Ik kijk op de klok en zie dat het bijna weekend is. Tijd om een biertje open te trekken! Vaak sluiten we de werkweek af met een borreltje en meestal wordt er ook iets extra’s geregeld. Vandaag hebben we FUN/FACT-Friday, waarbij we een gave spreker over de vloer hebben of onze social squad een thema-borrel organiseert. Ik vind het tof dat ik op deze manier toch mijn collega’s beter kan leren kennen en de sfeer van het bedrijf kan proeven.

Over Ruben

Tot vorig jaar zat Ruben met zijn voeten in het zand op Bali. Daar werkte hij bij een stage-organisatie voor Nederlandse studenten. Eenmaal terug op Hollandse bodem wilde hij zijn digital marketingskills verder ontwikkelen, maar dan wél met begeleiding en mentorschap. Zo kwam hij bij OAK terecht. Waar je Ruben voor wakker mag maken? Een lekker discoplaatje en Surinaams eten.

Heb jij een vraag aan Ruben? Neem dan contact op!

Word ook trainee bij OAK! 

We starten periodiek met een nieuwe lichting trainees. Wil jij als eerste weten wanneer er weer een traineeship begint? Schrijf je dan in voor de Future Accelerators nieuwsbrief. Dan houden we jou maandelijks op de hoogte. Direct solliciteren? Check hier onze vacatures.

Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.