Blog article
Reference date: jun 2022
De Vrijdag Van Ruben

In ons traineeship word je binnen één jaar opgeleid tot Organic Growth Specialist door trainingen te volgen en door direct aan de slag te gaan voor onze opdrachtgevers. Maar hoe ziet de gemiddelde werkdag van een trainee er eigenlijk uit? Ruben (28) geeft je een kijkje in zijn agenda en vertelt hoe zijn werkdag bij OAK eruitziet. 

08:46 uur

Mijn dag begint altijd met een koffietje. Eenmaal bij het koffiezetapparaat geef ik Joris een high five en bespreken we onze weekenden. Daarna zoek ik een plek uit, check ik mijn agenda, mijn inbox en ik beantwoord wat mailtjes. Een goed begin is het halve werk.

09:01 uur

Samen met mijn lichting volg ik een training over keyword-analyses. We maken kennis met de tools je hiervoor kunt gebruiken en leren dat je altijd rekening moet houden met de zoekintentie van de gebruiker. Je leert het beste wanneer je je kennis ook meteen in praktijk brengt. Daarom krijgen we een opdracht mee die we volgende week aan elkaar gaan presenteren.

12:04 uur.

Na zo’n training kijk ik extra uit naar de lunch. Ik zet m’n verstand even op nul, schep wat broodjes en een salade op, en ga vervolgens naar het dakterras. Een half uurtje met collega’s in de zon doet me erg goed. Ik kan er weer tegenaan.

12:33 uur

Na de lunch ga ik aan de slag voor mijn opdrachtgever. Om de organische zichtbaarheid van de webshop te verbeteren, schrijf ik een tekst die ervoor zorgt dat de webshop beter gaat ranken in Google op de juiste zoektermen. Handig: de kennis die ik vanmorgen tijdens de training heb opgedaan, pas ik direct toe.

14:31 uur

Deze middag maak ik tijd voor de opdracht die we vanmorgen hebben gekregen. Ik open de Keywords Explorer van Ahrefs en ga op zoek naar alle relevante keywords die ik kan vinden. Vervolgens breng ik de zoekvolumes in kaart en bepaal waar de kansen liggen. Daarna lees ik een artikel op Moz.com over duplicate content en ik bekijk een Whiteboard Friday-video over domein autoriteit.

15:59 uur

Voordat de borrel begint, sluit ik samen met de andere trainees uit mijn lichting de week af. We geven elkaar een update over wat we deze week hebben gedaan, we bespreken wat er goed ging en wat volgende week beter kan. Uiteraard onder het genot van een eerste biertje.

16:31 uur

Op de achtergrond hoor ik al wat geroezemoes uit de keuken komen. Dat betekent maar één ding: het weekend begint en de borrel gaat van start. Vandaag is er niet zomaar een borrel, het is namelijk FUN Friday. Dit keer doen we een pubquiz, waarbij we in teams de strijd tegen elkaar aan gaan. Heel tof om op deze manier mijn collega’s beter te leren kennen.

 

Over Ruben

Tot vorig jaar zat Ruben met zijn voeten in het zand op Bali. Daar werkte hij parttime bij een stage-organisatie voor Nederlandse studenten. Eenmaal terug op Hollandse bodem wilde hij zijn digital marketingskills verder ontwikkelen, maar dan wél met begeleiding en mentorschap. Zo kwam hij bij OAK terecht. Waar je Ruben voor wakker mag maken? Een lekker discoplaatje en Surinaams eten.

Heb jij een vraag aan Ruben? Neem dan contact op!

Word ook trainee bij OAK! 

We starten periodiek met een nieuwe lichting trainees. Wil jij als eerste weten wanneer er weer een traineeship begint? Schrijf je dan in voor de Future Accelerators nieuwsbrief. Dan houden we jou maandelijks op de hoogte. Direct solliciteren? Check hier onze vacatures.

MORE LIKE THIS
Top