Blog article
Reference date: jun 2022
De maandag van SEO-consultant Heather

Als SEO-consultant bij OAK ben je verantwoordelijk voor het verbeteren van de online zichtbaarheid van onze opdrachtgevers in zoekmachines zoals Google. Maar hoe ziet de gemiddelde werkdag van een SEO-consultant er eigenlijk uit? Heather (26) geeft je een kijkje in haar agenda en vertelt hoe haar werkdag bij OAK eruitziet. 

Mijn werkdag begint rond half negen met een kop koffie. Ik werk mijn inbox bij en kom een e-mail tegen van een developer waarin staat dat er een technisch issue is opgelost. Ik check meteen of de fix goed is doorgevoerd en geef akkoord via de mail. 

Content optimaliseren

Daarna ga ik aan de slag voor mijn opdrachtgever. Dankzij de contentplanning weet ik welke content ik ga optimaliseren. Content is geen kwestie van live zetten en niet meer naar kijken. Het is een voortdurend proces van verbeteren waar mogelijk. Zo zorg je ervoor dat je content altijd volledig, up-to-date en beter is dan die van je concurrent. Op basis van concurrentie-analyse, zoekvolumes, intentie en de SERP, bepaal ik de verbeterpunten. Hierbij maak ik gebruik van verschillende tools, zoals Ahrefs en Google Search Console. Ook zie ik dat er wat betreft page performance nog winst te behalen valt. Ik besluit hier morgen een ticket voor aan te maken, zodat development het verder kan oppakken. Alle gevonden verbeterpunten stuur ik naar mijn opdrachtgever, samen met een helder advies. De contentmanager voert de verbeterpunten vervolgens door. 

Performance update met mijn opdrachtgever

Na de lunch ga ik aan de slag met het voorbereiden van een performance update met mijn opdrachtgever. Ik werk de cijfers bij en zoek verklaringen voor opvallende ontwikkelingen in de cijfers. Tijdens de tweewekelijkse performance update bespreken we de resultaten en geven we een update van wat we de afgelopen twee weken hebben gedaan. Ook geven we de opdrachtgever een heads-up van wat we de komende twee weken gaan doen. 

Halverwege de middag is het tijd voor een frisse neus. Ik trek mijn jas aan en maak een wandeling door Delft, waar ik woon. Zodra ik weer binnen ben, check ik mijn mailbox, beantwoord ik een paar e-mails en lees ik de nieuwsbrief van Search Engine Journal. Daarna ga ik aan de slag voor mijn andere opdrachtgever. Ik analyseer hoe verschillende webpagina’s aan elkaar verbonden zijn door middel van interne links en breng in kaart hoe we de interne linkstructuur kunnen verbeteren. 

SEO kennissessie

Ik sluit mijn werkdag af met een kennissessie met de SEO-hub. De hub bestaat uit een club SEO-enthousiastelingen. Het doel van deze hub is om zoveel mogelijk kennis met elkaar te delen, die we vervolgens bij onze opdrachtgevers kunnen toepassen. Mijn collega Laura heeft zich verdiept in de Google E-A-T Guidelines en welke impact die hebben op SEO en deelt met ons de belangrijkste insights

Om half zes zit mijn werkdag erop. Ik klap mijn laptop dicht, trek mijn sportschoenen aan en ga een rondje hardlopen om mijn hoofd lekker leeg te maken.

heather rison

Over Heather

Heather studeerde kunstgeschiedenis en heeft een voorliefde voor negentiende-eeuwse kunst. Ze begon in 2019 als trainee bij OAK en is daarna gezellig blijven hangen. Buiten werktijd speelt ze graag spelletjes en noemt zichzelf een goede verliezer. Op een off-day maak je Heather intens blij met Italiaans ijs. 

Join our team!

Bij OAK zijn we altijd op zoek naar ondernemende collega’s die ons team willen versterken. Check hier alle vacatures en join our team!

MORE LIKE THIS
Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.