Case

Etos

Op naar een webshop… en daar voorbij!

Van content creatie tot platform migratie

Al 7 jaar op rij De Beste Drogisterij van Nederland. Met meer dan 530 winkels door het land is Etos niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Om haar klanten ook online optimaal te bedienen lanceerde de drogisterij afgelopen januari haar nieuwe webshop. En wij mochten helpen.

Een inzicht in de resultaten (6 maanden na livegang):

cijfers etos

De uitdaging

Een omnichannel gebruikerservaring op het gebied van Wellbeing. Dat was het doel van Etos. Niet alleen in de winkel, maar ook online bestellen en relevante content bekijken. Maar hoe migreer je een website naar een gigantisch nieuw e-commerce platform? Hoe zorg je dat je shop online vindbaar is? En hoe haal je relevant en converterend verkeer binnen?

NEWCRAFT/OAK was al een jaar trotse partner van Etos op het gebied van SEO & Content marketing. We stonden dan ook te springen om het Salesforce Commerce Cloud migratie traject te begeleiden en de online visibility vanuit organic search te boosten. Migreren binnen 4 maanden? Let’s do this. Tijd om de mouwen flink op te stropen.

etos shop

Plan van aanpak

Voorafgaand aan het migratietraject voerden we analyses uit op assortiment- en content categorieën. Waar zitten de zoekvolumes? Hoe bouwen we het platform op?

We creëerden een SEO-proof site structuur voor de volledige webshop, schreven content voor +400 shop pagina’s, zorgden voor een SEO-technisch sterk platform én verzorgden de volledige contentmigratie.

Het configureren van de duizenden pagina’s en producten in Commerce Cloud was een spannende race tegen de klok, maar resulteerde in een succesvolle go-live!

Wat zijn de resultaten?

Na de eerste 6 maanden op het nieuwe platforn, zien we al +63% stijging in totaal organisch verkeer en een organische conversiestijging van +222%.

Sinds de start van onze samenwerking bereikte het merk de hoogste online visibility ooit en pakt Etos top-3 posities op +70 nieuwe relevante zoektermen in Google.

Meer cases

Get in touch

Meer weten over hoe wij samen fantastische resultaten kunnen behalen?