202% groei in online zichtbaarheid voor Etos

Online Zichtbaar Zijn

Hoewel Etos pas twee jaar een webshop heeft, komen ze als winnaar uit de bus. Inmiddels is er een groei van +606% in niet-merkgerelateerd verkeer gerealiseerd ten opzichte van voordat ze een webshop hadden. Hoe? Met een sterke SEO-technische fundering, ruimte voor content in iedere fase van de customer journey en een hechte samenwerking tussen Etos en OAK. Wat er voor zo’n succes nodig is, lees je hieronder.

Een inzicht in de resultaten (twee jaar na livegang):

+202%
Groei in organisch verkeer
+606%
Groei in niet merk gerelateerd verkeer
+35%
Groei in merkverkeer

The Challenge

Een sterke SEO technische basis leggen voor de nieuwe contentstrategie van Etos. Aan de hand van een SEO-proof site architectuur, indexeerbare filters, optimale crawl- en indexability en internal linking werd de basis gelegd om zowel online als offline conversies te verhogen met sprekende content.

Tijdens de creatie van de content is continu gekeken naar de vraag: in welke fase van de customer journey past deze content? En beantwoorden we alle relevante gebruikersvragen met deze content?

See

In deze fase geeft Etos advies op basis van de hoogste volumes en relevante gebruikersvragen over verschillende wellbeing-onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aaneen artikel over bescherming tegen de zon en SPF. Hierin staat de volgende gebruikersvraag centraal: ‘Wat is SPF en waarom is het belangrijk?’

Think

In deze fase gaat Etos iets verder. Er wordt niet alleen advies gegeven over een onderwerp, maar de gebruiker wordt ook geholpen in het maken van de juiste keuze als het op producten aankomt. Dit doet Etos door middel van guided selling content. Het opzetten van deze artikelen kwam voort vanuit de consumentbehoefte om (bijvoorbeeld) producten met elkaar te vergelijken.

Do

In de do-fase is de gebruiker klaar om een aankoop te doen. Ook hier is gekeken naar relevante zoekwoorden en de hoogste zoekvolumes. Op basis hiervan is content geschreven over categorieën of producten, met de focus op een koopintentie.

Care

Na de aankoop houdt het proces natuurlijk niet op. Daarom werkt Etos aan content die de consument ook na een aankoop verder helpt, zoals een stappenplan voor het gebruik van een product.

REALISEER GROEI MET OAK

De gigantische groei van Etos is gerealiseerd door een nauwe samenwerking tussen Etos en OAK. Samen hebben we Etos als wellbeing-autoriteit en organische marktleider op de kaart gezet. Groei realiseren doen we door niet alleen voor, maar vooral mét onze opdrachtgevers samen te werken.

Curious?
Let's find out how we can achieve amazing results together.
Get in touch
Cases
Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.