Zo werd Biodermal organisch zichtbaar
Al sinds 1975 ontwikkelt Biodermal verzorgingsproducten die de natuurlijke kracht van de huid ondersteunen. OAK hielp Biodermal om hun organische zichtbaarheid te boosten met behulp van SEO en contentmarketing.

Een inzicht in de resultaten

na twee jaar

+110%
Groei in organisch verkeer
+120%
Toename in organische conversies
75+
Nieuwe & relevante content

The Challenge

Ervoor zorgen dat Biodermal al vroeg in de online customer journey zichtbaar is voor haar (potentiële) doelgroep. Oftewel online autoriteit en naamsbekendheid opbouwen .

Met behulp van content(marketing) was het aan ons om ervoor zorgen dat Biodermal hét beste en meest relevante antwoord geeft op huidgerelateerde vragen en termen. En dat deze adviezen boven (op organische wijze) in zoekresultatenpagina’s vertoond worden.

Biodermal_Sensitive_Balance-e1602173771713

Plan van aanpak

De allereerste stap: een uitgebreid marktonderzoek om relevante vragen op het gebied van huidverzorgingsproducten in kaart te brengen.

Vervolgens hebben we deze vragen en zoektermen omgetoverd tot relevante content op de Biodermal website. Om te zorgen dat deze aansloot op de merkwaarden van Biodermal, werkten we intensief samen in een hybride team. Een win-win, want zo werd ook nog eens onze SEO kennis overgedragen aan het Biodermal team.

Samen creëerden we een datagedreven contentplanning. Deze resulteerde in 75+ SEO-proof, en dus relevante evergreen contentpagina’s op het gebied van huidverzorging.

Resultaat

Die mag er wezen. Sinds de lancering van de blogsectie is Biodermal’s online zichtbaarheid sterk gegroeid. Zo zijn organische bezoekers in twee jaar tijd met 110% toegenomen. Ook hebben we partnerlinks naar e-tailers toegevoegd. Zo kunnen bezoekers producten nu direct bekijken en aanschaffen.

Deze partnerlinks, converterende content én het plaatsen van de juiste interne links heeft een stijging van +120% in conversies opgeleverd.

Biodermal is nu online een (organische) autoriteit op het gebied van huidverzorging en vroeg zichtbaar in de journey van de consument. De geschreven pagina’s staan hoog genoteerd in zoekmachines en zijn van blijvende waarde. Ook andere kanalen profiteren hiervan, de blogs zijn bijvoorbeeld uitermate geschikte landingspagina’s voor social en paid search campagnes.

Curious?
Let's find out how we can achieve amazing results together.
Get in touch
Cases
Top
Exciting news!
After 4.5 years, OAK continues as the Organic marketing team within the Newcraft brand, so it will no longer exist as a separate entity. Read more about it and find contact information for any questions through the link below.