Blog

Zo krijg jij een ‘million dollar SEO-budget’ van een CEO

Aflevering #31 – Zo krijg jij een ‘million dollar SEO-budget’ van een CEO

Dit keer is ‘CEO whisperer’, en oprichter van SEO MBA, Tom Critchlow in onze podcast te gast. Waar Tom zijn bijnaam aan te danken heeft? Hij weet als geen ander hoe je een CEO overtuigd  voor een ‘million dollar SEO-budget’. En dat doet hij live vanuit New York, voor ons uit de doeken.

Hoe spreek je op C-level de juiste taal?  Tom Critchlow, legt uit dat je jezelf hiervoor bepaalde zaken moet moet afvragen, beseffen én waar je de nadruk op moet leggen. 

Biij OAK weten we, dat het noodzakelijk én uitdagend is om een executive team aan boord te krijgen van een grote SEO-investering. Volgens Tom is niets onmogelijk, zolang je maar het juiste, relevante verhaal vertelt.

Zo draait het bij CEO’s om de volledige opportunity. En daarbij hebben we het niet alleen over ‘wat levert het op?’, maar ook over ‘wat gaat het kosten?’. Je case moet geloofwaardig en uit te leggen zijn. Hoe je dat doet, vertelt Tom in deze podcast. Om het verhaal vervolgens op de juiste manier te vertellen, moet je twee belangrijke dingen weten te achterhalen: 

  1. De strategische prioriteiten van het bedrijf
  2. De rol van SEO binnen deze activiteiten én binnen het bedrijf in z’n algemeen

Wanneer je dit helder hebt, weet je hoe je je verhaal moet insteken. 

Samen met Jurjen bespreekt Tom wat nu relevant is voor een CEO en wat alleen relevant is voor een SEO’er. Daarnaast vertelt hij over het pad dat je moet bewandelen om bij het hoger management terecht te komen. En die stap is natuurlijk cruciaal om je verhaal überhaupt te kunnen vertellen. 

Wil je ook op C-level een goede dialoog voeren? Beluister dan nu aflevering 31 van The Growth Room.

Beluister de volledige aflevering  van The Growth Room hier: 

Spotify Spotify

Anchor Anchor

Apple Podcasts Apple Podcast

 

 

Tips of reageren?
Heb je tips of ideeën voor nieuwe onderwerpen of wil je graag reageren? We horen graag van je! Laat het weten via contact@oakisnow.com.

Get in touch

Meer weten over hoe wij samen fantastische resultaten kunnen behalen?