Blog

Rand Fishkin: how to find the interest of your audience?

Aflevering #20 The Growth Room – Rand Fishkin: how to find the interest of your audience

In het tweede deel van onze podcast met Rand Fishkin worden we bijgepraat over zijn nieuwste tool: SparkToro. Eén van de redenen waarom hij SparkToro heeft ontwikkeld is om met het duopolie van de giganten Google en Facebook af te rekenen. Om dit doel te bereiken heeft Rand een tool gecreëerd waarmee je ontdekt wat je doelgroep, leest, luistert en volgt. Ben je nieuwsgierig of dit doel bereikt wordt? En wat je precies kunt met SparkToro? Luister dan naar onze nieuwste podcast!

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, vertellen we je waarom Rand zo graag met het duopolie van Google en Facebook wil afrekenen. De online giants Google en Facebook zijn uitgegroeid tot zulke krachtige platformen dat je er niet meer omheen kunt. Kanalen zoals Instagram, YouTube en WhatsApp zij ook allemaal in de handen van Google en Facebook. Als je geen gebruik wilt maken van bijvoorbeeld Google of YouTube blijft er helaas weinig verkeer over.

De kanalen die je wél volledig in je eigen macht hebt, zijn je website en je e-maillijst. Binnen deze kanalen heb je niet te maken met een algoritme of ranking factoren. Je bepaalt zelf wat er op je site komt en wie jouw e-mails ontvangen. Het is dus super belangrijk dat je jezelf niet verliest door je blindstaren op enkel de giants. Daarom is SparkToro ontworpen om je te helpen je doelgroep te vinden en ze terug te brengen naar jouw website of e-maillijst.

Je kunt SparkToro zien als een uitgebreidere versie van Google Trends of Similar Web. Doordat online discussies op social media over de hele wereld worden bijgehouden, kun je bepalen wat er in de toekomst populair wordt in search. Dit is uiteraard super nuttig voor contentmarketeers en SEO’ers. Gelukkig zit onze podcast vol met nuttige en opvallende uitspraken. Ben je bijvoorbeeld nieuwsgierig naar Rand zijn visie op influencer marketing? Ook dan moet je zeker onze nieuwste podcast luisteren!

Beluister de volledige aflevering  van The Growth Room hier: 

Je kunt onze podcast beluisteren via één van de onderstaande streamingdiensten, of je kunt de podcast op YouTube bekijken. Ben je enthousiast over The Growth Room? Vergeet je dan niet te abonneren zodat je altijd direct onze laatste podcast kunt beluisteren.

Spotify Spotify

Apple Podcasts Apple Podcast

Google Podcasts Google Podcasts 

SoundCloud Soundcloud

Overcast Overcast

Anchor Anchor

 

 

Tips of reageren?
Heb je tips of ideeën voor nieuwe onderwerpen of wil je graag reageren? We horen graag van je! Laat het weten via contact@oakisnow.com.

Get in touch

Meer weten over hoe wij samen fantastische resultaten kunnen behalen?