Blog

Hoe klantfeedback helpt om je content en je bedrijf te verbeteren

Aflevering #16 The Growth Room – Hoe klantfeedback helpt om je content en je bedrijf te verbeteren

“Het was een feest toen ik het allemaal kon lezen. Ik had echt het gevoel dat je de consument gaat begrijpen” Dat is wat Jurjen van den Broek zei toen hij de digitale klantfeedback terug las die SEO specialist Laura Ekkelenkamp heeft verzameld voor één van de grootste retailers van Nederland. Als je het aan Laura vraagt, beschrijft ze het (onder andere) als een waardevolle aanvulling op je kwantitatieve data. Naast het beter begrijpen van de consument en de verrijking van je data, heeft het ophalen van klantfeedback nog veel meer voordelen.

Die voordelen weet Mi-Choe Emanuelson haarfijn uit te leggen. Ze werkt bij Mopinion, een bedrijf dat alles-in-een klantfeedback software ontwikkelt. Ze vertelt dat er eigenlijk maar één manier is om erachter te komen of je content aansluit bij wat je klant zoekt: door het te vragen. Mooie quote, maar wat levert het nu uiteindelijk op in euro’s? Of bespaar je misschien juist wel op de klantenservice kosten? Dat én meer bespreken we allemaal in deze podcast!

Bekijk onze podcastpagina voor meer informatie over OAK en onze podcast.

Bekijk hier het template met voorbeeldvragen voor een enquête!

Beluister de volledige aflevering  van The Growth Room hier: 

Je kunt onze podcast beluisteren via één van de onderstaande streamingdiensten, of je kunt de podcast op YouTube bekijken. Ben je enthousiast over The Growth Room? Vergeet je dan niet te abonneren zodat je altijd direct onze laatste podcast kunt beluisteren.

Spotify Spotify

Apple Podcasts Apple Podcast

Google Podcasts Google Podcasts 

SoundCloud Soundcloud

Overcast Overcast

Anchor Anchor

 

 

Tips of reageren?
Heb je tips of ideeën voor nieuwe onderwerpen of wil je graag reageren? We horen graag van je! Laat het weten via contact@oakisnow.com.

Get in touch

Meer weten over hoe wij samen fantastische resultaten kunnen behalen?