Blog

Het succes van Christ Coolen en zijn bereik op LinkedIn

Aflevering #25 – Het succes van Christ Coolen en zijn bereik op LinkedIn

 

Christ Coolen’s herkenbare slideshows, met het getekende poppetje op een grijze achtergrond en geel gearceerde tekst, heb je vast wel eens voorbij zien komen. In tien afbeeldingen weet hij marketing onderwerpen zoals storytelling of de kracht van een goede website gemakkelijk uit te leggen. In deze aflevering van The Growth Room vertelt hij over de succesformule van zijn posts en waarom hij als persoon een streepje voor heeft ten opzichte van bedrijven.

Jurjen, Jill & Christ Coolen in The Growth Room

Jurjen, Jill & Christ Coolen in The Growth Room

 

Het succes van Christ Coolen begon twee jaar geleden op LinkedIn met een post over (jawel) het algoritme van LinkedIn. In 28 simpele afbeeldingen zette hij uiteen hoe het algoritme van LinkedIn in elkaar steekt. Ondanks dat de slideshow twee jaar geleden is gepost, komt het nog regelmatig voorbij. Met die post alleen al heeft Christ 300.000 mensen bereikt.

Wat is dan het geheim van zijn succesvolle posts? De kracht van een goede slideshow zit in de vorm en de inhoud. Het is belangrijk dat het verhaal pakkend en super simpel is. Zoals Christ zelf zegt: “Op LinkedIn lezen mensen geen zware rapporten, maar ze kijken op het kanaal omdat ze vijf minuten over hebben.” Maak de dus content zo, dat de kijker er snel doorheen kan.

Maar niet alleen kort en simpel is belangrijk, de post moet voor de gebruiker altijd één van de volgende doelen hebben: learn or entertain. Wanneer je iets weggeeft en zij de informatie waardevol genoeg vinden, is de gebruiker bereid om iets terug te doen, zoals een inschrijving voor de nieuwsbrief. Hierdoor bestaan de succesvolle slideshows van Christ, naast de pakkende intro en een stukje waar mensen zich in herkennen, altijd uit een oplossing en een uiteenzetting zodat de kijker er van leert. 

Zijn deze vier stappen dan altijd zaligmakend? Nee, Christ is hier eerlijk in. Als persoon heeft hij een streepje voor ten opzichte van bedrijven. Aan de ene kant omdat het algoritme van LinkedIn in zijn voordeel werkt, maar ook omdat hij als mens t.o.v een bedrijf geloofwaardiger is. Toch kan je als bedrijf deze formule ook goed toepassen. Benieuwd hoe dit zit? In de podcast legt hij uit hoe je dit het beste doet en welke vragen je moet stellen bij het maken van een goede post. 

Wil jij meer advies voor succesvolle content? In de podcast geeft hij ook 3 concrete tips die je als marketeer echt moet lezen of doen. Ben je benieuwd? Beluister dan de podcast in een van deze podcasts apps.

Beluister de volledige aflevering  van The Growth Room hier: 

Spotify Spotify

Google Podcasts Google Podcasts 

Anchor Anchor

 

Tips of reageren?
Heb je tips of ideeën voor nieuwe onderwerpen of wil je graag reageren? We horen graag van je! Laat het weten via contact@oakisnow.com.

Get in touch

Meer weten over hoe wij samen fantastische resultaten kunnen behalen?