Blog

Core Web Vitals: een mix tussen UX en SEO – Zo kijkt Erwin Hofman ernaar

Aflevering #21 – Core Web Vitals: een mix tussen UX en SEO – Zo kijkt Erwin Hofman ernaar

In onze nieuwste podcast gaan we in gesprek met de Core Web Vitals goeroe Erwin Hofman. Erwin heeft in zijn leven al vele titels gedragen, zoals backend developer, lead developer en frontend developer. Tegenwoordig is hij een veelgevraagde spreker, trainer en heeft hij een passie voor pagespeed en Core Web Vitals. Erwin staat dan ook bekend om zijn credo ‘pagespeed + Core Web Vitals = CRO’. Wij gaan uiteraard met Erwin in gesprek over de misschien wel meest besproken update van Google.

Halverwege juni gaat het dan eindelijk gebeuren: de Core Web Vitals worden uitgerold binnen Google. Dit betekent dat de gebruikerservaring op je website gaat meespelen in je rankings in Google. Gaan SEO’ers zich nu blindstaren doordat het woord rankings is gevallen? Als het aan Erwin Hofman ligt niet. De eindgebruiker is tenslotte degene waarvoor je het allemaal doen.

In Amerika doen ze er nog een schepje bovenop. Er gaan namelijk geluiden dat de uitrol van de Core Web Vitals ‘the biggest thing happening this year’ is, binnen het SEO-landschap. Is Erwin het hier mee eens? Gaan de Core Web Vitals echt voor bizarre verschuivingen zorgen? Je hoort het allemaal in onze nieuwste podcast!

Beluister de volledige aflevering  van The Growth Room hier: 

Je kunt onze podcast beluisteren via één van de onderstaande streamingdiensten, of je kunt de podcast op YouTube bekijken. Ben je enthousiast over The Growth Room? Vergeet je dan niet te abonneren zodat je altijd direct onze laatste podcast kunt beluisteren.

Spotify Spotify

Apple Podcasts Apple Podcast

Google Podcasts Google Podcasts 

SoundCloud Soundcloud

Overcast Overcast

Anchor Anchor

 

 

Tips of reageren?
Heb je tips of ideeën voor nieuwe onderwerpen of wil je graag reageren? We horen graag van je! Laat het weten via contact@oakisnow.com.

Get in touch

Meer weten over hoe wij samen fantastische resultaten kunnen behalen?