Blog

Hoe zorg je voor een succesvolle customer journey?

Aflevering #18 The Growth Room – Hoe zorg je voor een succesvolle customer journey?

Customer journeys worden door veel marketeers gemaakt. Er zijn duizenden prachtige vormgevingen, miljoenen customer journeys, maar wordt er nog wel eens wat aan die customer zelf gevraagd? Klaas Kroezen, founder van WUA!, doet niet anders. Het is zijn werk om de echte customer journey vanuit de behoefte van de consument  te bepalen. Hoe hij dat doet? We bespreken het in deze podcast!

In deze aflevering bespreken we hoe je de ultieme customer journey creëert. We kunnen je alvast vertellen: alles valt of staat met een goede customer experience. Die customer experience begint bij de klant zelf. Klaas Kroezen, founder van WUA!, neemt ons mee in hetgeen wat ze bij zijn bedrijf doen: ‘de echte customer journey vanuit behoefte bepalen’. Het is essentieel om de behoeftes duidelijk te hebben en erop in te spelen, want één slechte klantreis kan heel je vertrouwen, merkbeleving, usability en eigenlijk heel je toekomst verprutsen bij die persoon.

Je wilt potentiële klanten natuurlijk niet verliezen tijdens hun customer journey, dus het is 100% een voordeel als je de reis wilt verbeteren. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan het verbeteren van de customer experience. Zo gaat je conversie omhoog, je cost per acquisition naar beneden en je pakt meer marktaandeel. Dankzij het marktaandeel heb je meer winst en dus meer geld dat je in vindbaarheid kunt steken.

Maar waar begin je? Door een benchmark van je top concurrenten neer te zetten en daarop te sturen. Het is hier van groot belang om je klant centraal te zetten in je KPI’s. Wat Klaas hiermee bedoelt (en meer) hoor je allemaal in onze podcast!

Bekijk de volledige aflevering van The Growth Room of luister op spotify!

Je kunt onze podcast beluisteren via één van de onderstaande streamingdiensten. Ben je enthousiast over The Growth Room? Vergeet je dan niet te abonneren zodat je altijd direct onze laatste podcast kunt beluisteren.

Spotify Spotify

Apple Podcasts Apple Podcast

Google Podcasts Google Podcasts 

 

 

Tips of reageren?
Heb je tips of ideeën voor nieuwe onderwerpen of wil je graag reageren? We horen graag van je! Laat het weten via contact@oakisnow.com.

Get in touch

Meer weten over hoe wij samen fantastische resultaten kunnen behalen?